Japp, då var nästa holk klar!

Längst ner i den isiga leran i lövsalen börjar snödropparna på allvar ta för sig av markytan. Jag måste ju bara ner på knä och beundra dessa små sturska blommor.


Plötsligt bryter en solstråle igenom molnen och lyser upp en utav mina "egenhändigt" byggda holkar,
och ta mig tusan om det inte sitter en liten rackare där inne och kikar ut. Yesss!

Helt euforisk sliter jag presenningen av K:s brädhög igen, och strax därefter har jag svängt ihop två nya holkar, snabbmålat dem med ler/lasyrvatten och spikat upp dem i granarna på norrsidan. Knappt är stegen undanställd förrän det sitter en blåmes och glor in i hålet. Yesss igen!

Fågelholksbygge är verkligen ett osedvanligt tacksamt tidsfördriv, och denna gång behöver K bara komma ut och göra om framsidan på den ena (som sprack!), byta ut taken och borra hålen. Ja , jag överdrev kanske lite innan med hur jag svängde ihop holkarna, men jag gör faktiskt framsteg (trots att jag lyckades spika fast min handske!).


Och snödropparna... det står en ganska stor rugge i den sorkdrabbade raritetsrabatten också.... det är de dubbla som har överlevt attacken!!! Trippel-yesss!
Kommentarer

 1. Hahaha, jag blev riktigt sugen på att ge mig på en fågelholk nu! Och så fick man sig ett gott skratt så här tidigt på morgonen också - tack för det :-). Kan riktigt se dig framför mig med handsken i fågelholken. Eller så ser jag mig själv... ;-).

  Ha en bra vecka!

  SvaraRadera
 2. Det var snygga holkar! Visst är det skoj att följa livet där i. Det tycker både vi och katten :) Han sitter under och de små flaxar förbi och "skrattar" åt honom. Fint med dubbla droppar också. Hos oss vill de inte ta sig.

  SvaraRadera
 3. Roligt att fåglarna gillar våra holkar som vi sätter upp.R och jag har många kul stunder när vi ser hur de nästa slåss om en holkar.Kram.

  SvaraRadera
 4. Men vilken omedelbar lycka! Så duktig du är som "svänger ihop" ett par holkar så där! ;-)

  Blir riktigt avis på dina fina dubbla snödroppar! Här verkar det som om det återkommer en (!)enda blomma i år av de dubbla.

  Kram Märit

  SvaraRadera
 5. Haha, du är för rolig! Jag kan se dig med den fastspikade vanten...asgarv....men vilken känsla av att de små fåglarna kom som på beställning, de väntade väl bara ut rätt tillfälle till rätt lägenhet kom ut på "nätet"....bara att välja och vraka...fnisss....fina blev de iaf.

  Men du, vad otroligt stora dina snödroppar är! Mina har nätt opp tittat ovan jord än! Ja, jag vet att du legat på marken och fotat, men ändå.....Lyckost!
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Det ser underbart ut med detta hav av snödroppar och va duktig du är som fixar med fågelholkarna. Förstår den rena lyckan när du får lön för mödan, att se de små trivas i sina små hus! Grattis!!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 7. Det är så kul när de små liven väljer att bosätta sej i holkarna :) jättesöta snödroppar! Ha det fint :)

  SvaraRadera
 8. Det är hos dig man ska bo som småfågel mao.. ;) Bästa Lotta, blir så glad av dina "glad-inlägg". Och blommar gör det hos dig också. Underbart!
  Kramar!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång. Själv läser och följer jag många bloggar utan att kommentera. Detta då jag för det mesta läser bloggar på mobiltelefonen och det blir ofta så konstiga ord då jag försöker skriva på min lilla skärm. :)

Populära inlägg i den här bloggen

Trist rabatt men trevliga träd

Rabattbeskrivning: Fjärilsrabatt utan fjärilar

Trädgårdströtthet - finns det?