Paraply i lunden

När Sune ligger vid dammkanten och låter pälsen fuktas - då är det varmt!


Själv tillbringar jag gärna varma dagar nere i den skuggiga lunden och ser över växtligheten där nere.

Just nu är paraplybladet, Diphylleia cymosa, som allra vackrast med sina blå bär på röda skaft. Jag har läst att bladen kan bli upp till 40 cm breda så min relativt unga planta får växa till sig lite.  Den är ungefär 70 cm hög, hade små vita blommor i våras och trivs som synes i skuggan i min fuktighetshållande jord. 

Kommentarer

 1. Nejmenoj. En kisse som blöter ned sig - om än lite lätt. Ligger hen på tassarna eller är de nedstoppade i vattnet? Mina lägger sig i framstupa sidoläge varhelst det finns bar jord i skuggan. Vaaaaarmt nu.

  SvaraRadera
 2. Oj oj o j! Då är det varmt! Härlig kisse! Min lille tax älskar att bada i havet, dyker efter sten och ser ut som en säl... =oP
  Ja, nu är det varma dagar, underbara kvällar. Även jag söker skuggan och är så glad för att hela trädgården inte badar i sol.
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 3. Skön bild på katten! Har aldrig sett något liknande tidigare :)

  Var ute och kände nu... ..tänkte ha en dag hemma istället för vid havet. Men det var för varmt i skuggan också. Källaren nästa i så fall. Kanske en rejäl rensning...

  Vacker din Diphylleia är! Jag älskar stora bladväxter de kan man aldrig få för många av. Tror jag har fröplantor av en syster; D sinensis.

  Kram, Carina

  SvaraRadera
 4. Wow! Då är det varmt när till och med katterna söker vatten!!!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång. Själv läser och följer jag många bloggar utan att kommentera. Detta då jag för det mesta läser bloggar på mobiltelefonen och det blir ofta så konstiga ord då jag försöker skriva på min lilla skärm. :)

Populära inlägg i den här bloggen

Trist rabatt men trevliga träd

Trädgårdströtthet - finns det?

Åhhh, såå bra!