Den vilda dammen

Dammen växer så sakteliga igen och blir för varje dag lite mer som jag vill ha den: naturlig. 


Längs den lilla bäckfåran har ormbunkar och stinknäva placerat sig. I torvblocken stortrivs fröplantor av någon sorts frossört och vid stenstranden har naturen hjälpt till med att plantera en gulbladig akleja. I våras fanns här massor av vattensalamandrar och senare hittade jag ett tiotal trollsländeskal på irisbladen. 


Jag var nära att sätta kaffet i halsen då jag en morgon tittade ut genom fönstret och fick se hägern stå vid dammkanten. Vi skippade fiskar just för att det finns gott om hägrar i området och vi hade hört att de lätt kan sticka hål på dammduken när de fiskar. Antagligen var denna på jakt efter grodor för de tycks ha försvunnit de senaste veckorna, men duken är i alla fall hel. 


Nu börjar det bli läge att rensa och plantera in egna perenner som kan förvilda sig lite, och kanske bygga något ställe där grodorna kan gömma sig om den otäcka hägern skulle komma tillbaka. Ett grodgömsle... hur ser ett sådant ut månntro?


Kommentarer

 1. En mycket tilltalande inlägg. Jag gillar ditt förfaringssätt med det vilda kontra det du vill behärska. Lycka till med den vackra dammen! Och visst är det underbart med allt liv den medför?!
  Ha det gott
  /Anja

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig plats och damm :) Gillar den vilda stilen. Undrar om vår damm blir klar någon gång...
  Hoppas du har fått en bra start på veckan :)

  SvaraRadera
 3. Hej Lotta!
  Ser alldeles underbart ut. Det är inte ofta jag ser en häger, hoppas dina grodor klarar sig.
  Ha det fint /Marika

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång.

Populära inlägg i den här bloggen

Trädgårdströtthet - finns det?

Man kan väl ändra sig...

Fembladig akebia (eller chokladvin?)