Skönhetstävling i mars

Helt plötsligt bryter det ut någon slags skönhetstävlingen i trädgården. Vem vinner månne mars månads pris?
Är det den giftigt vackra julrosen eller tibasten, den lustiga trollhasseln eller de väna krokusarna och blåsippan? Jag undrar ändå om inte första priset går till säsongens första påfågelsöga. Lite tilltufsad efter vintern men fladdrar glatt runt i alla blommorna och går snällt med på att bli fotograferad.Det är konstigt att man får ett endaste dugg utfört under våren. Helst vill man ju bara strosa runt och titta på allt fint eller sitta bekvämt i solens strålar och ladda upp sig efter vintern.
Men att-göra-listan är lång och det blir ju faktiskt lite finare när nerblåsta grenar, gamla löv och perennrester är bortstädade. När sen doften av hönsgödsel sprider sig över rabatterna så vet man att man har gjort ett bra jobb även detta år. Då får man gå in och vila på soffan tills den värsta doften har lagt sig och hoppas att kanske ett stilla vårregn påskyndar processen en aning.... tills nästa lediga solskensdag.     :D  Kommentarer

 1. Hej Lotta!
  Både nyckelpigor och fjärilar har vaknat till liv, lika våryra som vi.
  Ha det fint /Marika

  SvaraRadera
 2. Vilken uppställning av skönhetsmisser! Jag röstar också på fjärilen, hos mig har jag inte sett en enda sådan.
  Kram Elin

  SvaraRadera
 3. WOW! Redan så fin blomning hos dig. Gillar idéen med pinnstolarna:))
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. tänk vilket avlångt land vi har, ca 40 cm snö kvar på backen i Piteå, så man får njuta av andras rabatter nu och planera.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång. Själv läser och följer jag många bloggar utan att kommentera. Detta då jag för det mesta läser bloggar på mobiltelefonen och det blir ofta så konstiga ord då jag försöker skriva på min lilla skärm. :)

Populära inlägg i den här bloggen

Trist rabatt men trevliga träd

Rabattbeskrivning: Fjärilsrabatt utan fjärilar

Trädgårdströtthet - finns det?