JAS-jobb

Finns det något roligare än att ge sig på träd och buskar med sekatör, såg och grensax?

Jag har lite grovt sett 3 mål med min beskärning:

  • Det som ska ge ett vackert lövtak. Jag försöker få fram en passande krona genom att spara eller ta bort vissa huvudgrenar och sen glesa ut bland smågrenar så att ljuset silas in lagom mycket. Detta gör jag t.ex i lövsalen eller med linden vid vår matplats.


  • Det då jag strävar efter ett träd med grova grenar i en vacker form. Här klipps många smågrenar bort längst ner så de grova kommer fram. Himalayabjörken och de små carmencitarönnarna får denna behandling.


  • Det då jag försöker få fram en någorlunda rak, ståtlig stam och lägger ingen större vikt på kronan. De som står tätt nere i skogen sköter uppstamningen i stort sett själva, men de med verkligen vackra stammar men ingen vidare krona hjälper jag till att stamma upp, som t.ex cypressen.


Det är alltid lite nervöst när jag sätter sågen i trädet och det inte finns någon återvändo men högst tillfredsställande när resultatet blir bra och, har jag lärt mig genom åren, inte hela världen om det inte blir som man tänkt sig.

I morgon sågar jag vidare   :)


Kommentarer

  1. Ja det å beskjære krever sin Kvinne/mann :-) Flott å få fram stammer, få inn mer lys, eller bare forme busker og trær. Det ser ut som om du kan være fornøyd med resultatet .
    Godt å komme i gang med den delen av hagearbeidet.
    Ha en fortsatt fin sensommer/Eirin.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång. Själv läser och följer jag många bloggar utan att kommentera. Detta då jag för det mesta läser bloggar på mobiltelefonen och det blir ofta så konstiga ord då jag försöker skriva på min lilla skärm. :)

Populära inlägg i den här bloggen

Trist rabatt men trevliga träd

Rabattbeskrivning: Fjärilsrabatt utan fjärilar

Trädgårdströtthet - finns det?