Blommig fredag - Advent i trädgården

Denna advent är trädgården grå. Det ständiga regnandet och den milda temperaturen har fyllt den med lera och blöta blad som på sina ställen fortfarande ligger kvar på gräset. Denna morgon vaknar vi dock med ett tunt pudertäcke som lyser upp den grå timmen och stämningen förändras på en gång.

Nu kommer tiden med glittrande ljus under mörka morgontimmar och att kura skymning känns helt naturligt efter dagar med lätt stress. Det är så mycket man vill hinna göra för att fylla huset med den perfekta julkänslan. Det ska pyntas och bakas och städas och klappas.... eller....?

Nej, jag har nog lärt mig genom åren. Allra bäst blir julen om man gör precis det man vill och orkar. Som att gå ut och fixa adventstämning genom att hänga upp en enkel lykta fylld med höstens sparade rönnbär. En kärve till fåglarna och en slinga i thujan och sen in till rykande glögg och en liten saffransbiscotti.


Jag tror kanske jag ska pynta lite till innan julen står för dörren men i år blir det i en lugn takt.
Mer advent i trädgårdar hittar du hos Bland rosor och bladlöss.

Ha en fin första adventshelg


Kommentarer

 1. Väldigt klokt resonerat :) Det är så skönt att gå ut och göra precis det man vill utan stresss och sen... lite glögg. Har inte gjort några biscotti ännu i varje fall. Men glögg har jag värmt efter några frusna turer ute.

  Ha en fin första advent! Carina

  SvaraRadera
 2. Jag håller med till 100%
  Förr i tiden hade jag jättemycket krav på mig själv vad som skulle göras innan det kunde bli jul.
  Men efter en "hård" lärdom vad stress kan göra med en för 7 år sedan så tar jag det lugnt, lugnt!

  Gör det jag tycker är kul helt enkelt!

  Ha en fin och lugn advent :)

  //Veronica

  SvaraRadera
 3. Rätt tänkt att sänka kraven för jul blir det ändå. Julbaket uteblir hos mig det blir lite mer mat i stället men det bara för att slippa stå vid spisen under helgen för äta ska man ju.Önskar dig en trevlig advent/Margareta

  SvaraRadera
 4. Hej Lotta!
  Julen är till för att njuta och mysa, och göra precis det man vill.
  Ha en fin första Advent!
  Marika

  SvaraRadera
 5. Håller med föregående 'talare'. Man skall göra det man har lust och ork för, inte känna sig tvingad att pynta till max. Här har vi också haft det regnigt och grått en längre tid nu. Font med rimfrosten på dina bilder. Ha det bra.

  SvaraRadera
 6. Låter riktigt bra i mina öron:))
  Ha det gott!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång. Själv läser och följer jag många bloggar utan att kommentera. Detta då jag för det mesta läser bloggar på mobiltelefonen och det blir ofta så konstiga ord då jag försöker skriva på min lilla skärm. :)

Populära inlägg i den här bloggen

Trist rabatt men trevliga träd

Rabattbeskrivning: Fjärilsrabatt utan fjärilar

Trädgårdströtthet - finns det?