Nya och gamla favoriter

Väldränerat, sand och grus.... inget för min trädgård tänker jag och hoppar över dessa underbara tulpaner, Tulipa turkestanica. Men i höstas slank det ner några påsar i kundvagnen och jag är överförtjust. Så graciösa och vackra, både slutna och fullt utslagna i solskenet.


Jag köper alltid lila tulpaner, alla sorter jag kan komma över, och planterar dem lite överallt i trädgården. Allt som oftast blir de sorkföda men med tillräckligt många planterade så blommar det alltid någonstans och ibland smyger det in en liten orange rackare och livar upp det hela.


 Jag måste också plantera några pingstliljor i lunden varje höst. 'Recurvus' eller 'Actaea' ska det vara.


Kejsarkronor vill jag ha en hel skog av. De trilskas lite i min kompakta lerjord men efter många års jordförbättring så blommar det äntligen en ensam kejsare nere i lunden. 

Det finns några för mig nya löksorter i trädgården också. Jag måste erkänna att jag inte är riktigt nöjd med en del av dem. Väldigt .... röda! Men får de bara en bakgrund av en japansk lönn som håller på att slå ut så blir de genast bättre. Det gäller att placera vilstolarna på rätt ställe med andra ord.


Kommentarer

 1. Ja de är verkligen jättefina. Mina kommer troget tillbaka varje år så du kanske har tur med dem. De är ganska tåliga.
  //Helene

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med "dem" menade jag Tulipa turkestanica.
   //helene

   Radera
 2. Älskar också uttrycket hos turkestanica :) Och hos alla andra tulpaner och narcisser just nu, men det är något särskilt med de små botaniska sorterna.

  Carina

  SvaraRadera
 3. Hej Lotta!
  Ljuvligt, dina bilder är så fina.
  Ha det gott /Marika

  SvaraRadera
 4. Turkestanica er også en av mine favoritter, slanke og elegante. Deilig med alt som blomstre nå, det er bare å nyte. Så er det bare å huske hvor man skal sette flere til høsten....
  Ha en fin dag/Eirin

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång.

Populära inlägg i den här bloggen

Trädgårdströtthet - finns det?

Man kan väl ändra sig...

Blommande träd