Kryddgården - fortsättningen

Oj vad det var synd om mig i mitt förra inlägg. Det är ju nästan så jag skäms över mitt gnällande över ändrade semesterplaner och inställda fester. Men det kanske är så att ju lyckligare lottad man är desto mer bagatellartade saker beklagar man sig över.

Nu är det i alla fall slut på självömkandet och jag har i stället gjort ett ryck i kryddgården.

Gångarna med sjösten är lagda och kantade med de knytnävsstora stenar jag får upp i massor så fort jag planterar något. De brukar hamna i en hög vid tomtgränsen men hädanefter ska de läggas här och utgöra en fyllig kant så småningom.

En genomgående smal gång i den högra delen...

...och i den vänstra en liten snutt som slutar mitt i rosbusken.

En morsdagspresent vakar över basilikan.

  
Gräslök, björnrot och blära blommar vackert tillsammans. Bläran är ett beskedligt ogräs hos mig som jag för det mesta låter stå kvar i rabatterna. Speciellt den vitblommande varianten, men här får även den ganska skarpt rosa vara ifred.

 

Soluret har vi gjutit fast i ett betongrör som i sin tur är fastgjutet på en stor tung betongklump under markytan. Anna Vattenkanna hade ett spännande recept på hur man kan få mossa att etablera sig snabbare vilket jag testat både på nätet i rundlarna och på betongröret. Tycker mig se lite grönt fjun på betongen. Så jag hoppas nu att dekorbandet av plåt jag satt fast rostar snabbt också.K har haft problem med att ställa in soluret på rätt tid. Han har varit ute och justerat med jämna mellanrum men några dagar senare så har den halkat efter. Idag konstaterade han att det måste vara jorden som snurrar för fort och jag är ju böjd att hålla med eftersom det skulle förklara en hel del. Som t.ex hur det kan vara sommar redan när det nyss var vinter!

Lite efterforskning har dock visat att soltid och GMT inte är helt synkroniserade och felmarginaler måste man räkna med.
Skönt! Då behöver jag inte oroa mig för nya katstroflarm om hur centrifugalkraften kommer att slunga iväg oss utan jag kan lugnt gräva vidare i min lilla täppa. Håller denna härliga värme i sig kommer väl kryddorna att börja växa och blomma ordentligt och jag hoppas få återkomma med lite växtbeskrivningar.Kommentarer

 1. Ser mysigt ut i din kryddträdgård!
  Den där sjöhästen fingrade jag på flera gånger på vårens mässor hm varför fick ingen följa med mig hem?
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 2. Super fint det serut med din nya gång med sten och smart att ta tillvara på de stora stenarn.
  Jisses vad stor din gräslök är har nog aldrig sett en så stor..

  Det där med mossan har jag lovat mig själv att testa en dag.

  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Hi, Lotta!
  Thank you for sharing your lovely garden. That's a beautiful garden. I love seeing Allium in bloom. Very enchanting pictures...

  SvaraRadera
 4. Jeg kom lige forbi din blog. Hvor er det en smuk have og krydderurtehave du har. Jeg bliver følger af din blog :-)

  SvaraRadera
 5. Vad härligt med dessa stengångar :) sten kan man dekorera med i all oändlighet :) Kram Suss

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång. Själv läser och följer jag många bloggar utan att kommentera. Detta då jag för det mesta läser bloggar på mobiltelefonen och det blir ofta så konstiga ord då jag försöker skriva på min lilla skärm. :)

Populära inlägg i den här bloggen

Trädgårdströtthet - finns det?

Vy Tre

Överblick