Skördetider

Ibland blir det lite dåligt med trädgårdstid. Så har det varit här i Lunden den sista tiden vilket visar sig i igenväxta gångar, uppgrävda perenner och grenar knäckta av för mycket frukt. Idag kavlade jag upp ärmarna och agerade skördetröska.

Plommonträdet fullständigt dignar av frukt och det borde surra av insekter - men icke! Jag undrar var de är? Till och med de nedfallna plommonen är helt fria från både getingar och flugor. LIte skrämmande, men kommer det någon flygande så finns det i alla fall ett litet hotell att ta skydd i.

Det svarta mullbäret har också slagit alla rekord i år. Frukterna mognar ju väldigt ojämt så jag kan säkert mumsa mullbär i minst en månad till.  Det måste vara en av de godaste frukterna som finns!!

 I år prövade jag att förgro sättlöken i ett brätte. Jag vet inte om det var den taktiken eller en väldigt gynnsam sommar som gjort att jag nu kan fläta lök i metervara. Det hänger flätor på tork överallt! 
Men det är bara den gula som blev riktigt bra, den röda ruttnade och sharlottenlöken är ärtstor.

Och sen är det ju potatisen!! Jag har prövat hinkodling i några år och hädanefter ska jag aldrig sätta en potatis på friland igen. Så himla bekvämt och enkelt med både kupning, skörd och snigelbekämpning. De sista hinkarna tömde jag idag direkt på gräsmattan. Den behöver drejas!

... och som vanligt sitter Sune en bit ifrån och undrar vad i hela fridens dar jag sysslar med.

Kommentarer

 1. Ser mumsigt ut! Håller med om potatis i hink, så praktiskt!//Annica

  SvaraRadera
 2. Här är det tvärt om.Nästan inga plommon .Körsbär inte ett enda.Och trädet ser ut att dö.Så tråkigt.MVH/Gunsan.

  SvaraRadera
 3. Här är det också tvärt om, inte mycket av det ätbar jag satt utanför växthuset som blivit något. Jag provade att fröså lökarna i brätten år i hopp om bättre utdelning men icke, de är pyttesmå och hamnar på komposten! Potatis i hink låter ju smidigt som sjutton, stoppar du en sätta i varje hink och fyller sen på med jord/kupar varteftersom?
  Ha det gott / Kram gittan

  SvaraRadera
 4. Lækre kartofler du viser- og så er de så flotte i farven.
  Hilsen Jette

  SvaraRadera
 5. Vilket underbart hotell, ett sånt hade jag gärna haft. Att få skörda som du vore en dröm och jag hoppas på en bättring av mig själv till nästa säsong.

  Kram Anna

  SvaraRadera
 6. Ja, hinkodling har vi fastnat för i år. Så enkelt och så vet man att alla knölar har kommit fram.
  Kram Hélena

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång. Själv läser och följer jag många bloggar utan att kommentera. Detta då jag för det mesta läser bloggar på mobiltelefonen och det blir ofta så konstiga ord då jag försöker skriva på min lilla skärm. :)

Populära inlägg i den här bloggen

Trist rabatt men trevliga träd

Trädgårdströtthet - finns det?

Åhhh, såå bra!