Äntligen premiärfika!


I våras beslöt vi oss för att äntligen ta tag i vår entré. Den gamla farstukvisten skulle rivas och ersättas med en 'liknande' med nya fönster och inredd så jag skulle kunna övervintra några växter här. När vi ändå höll på så bytte vi gavelpanelen också. Medan K har slitit med byggandet hela sommaren och hösten så har jag...

...målat!!!!  Rött och vitt och brunt. Ute och inne, i garaget och nu senast i förrigår med pannlampa i förrådet. Grundmåla, täckmåla, lasera, måla en andra gång... det tar liksom aldrig slut!
 Nu hann vi ju inte riktigt färdigt på utsidan innan det blev för kallt, men vi kan med gott samvete säga att 'kallhallen' ska i alla fall klara vintern utan problem. I ena hörnet agerar den gamla IKEA-hyllan pelargonförvaring. Jag har satt hyllorna upp-och-ner så med en bevattningsmatta i botten blir de perfekta till både krukor och så småningom fröodlingar.  I det andra hörnet har en annan gammal plåthylla fått bli underlag för leriga stövlar och ovanför har jag hängt tre shoppingkorgar på krokar. Ni vet hur lätt man får med sig diverse saker in efter en trädgårdssession. Nu är det bara att tömma ut alla prylar som sekatörer, handskar och snörstumpar, i en korg som man sen kan ta med sig ut vid nästa tillfälle.
K har byggt en långbänk längs med hela långsidan som sväljer både trädgårdsstolar och -dynor. Ovanför hänger loppislyktorna i enkla krokar. Mycket finare än att de ska stå intryckta i förrådet hela vintern.
 Det är på långbänken (den nymålade!) vi idag suttit och premiärfikat! Med adventsljusstaken tänd och munnen full av hembakade saffransbiscotti. Vilken perfekt första advent (och bänken hade faktiskt torkat också).


Nu återstår det roliga jobbet att leta krokar, hyllor, liten matta och allt annat som kan behövas i kallhallen.... sen behövs nog några rejält varma sittdynor också om vi ska fika där fler gånger i vinter.


Ha en härlig första advent

Kommentarer

 1. Så bra det blev! Mysigt för både människor och växter :)

  SvaraRadera
 2. Så fint, och finare ju mer du planerar o smyckar! Tips: Fårskinn på bänken att sitta på är både snyggt, skönt o ganska billigt(på Rusta, Ikea, Maxi finns i olika färger)
  Det roliga återstår nu för er.
  Ha det gott! Lena

  SvaraRadera
 3. Åh vad roligt med ett inlägg från dig!!!
  Så fint det är redan innan det är helt klart.En glasveranda ju :)
  O din header som alltid får dina bilder mig att försjunka som in i en saga underbart :)
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 4. Så snyggt det blir Lotta!! Underbart att kunna ha växterna ljus och svalt. kram Sophia

  SvaraRadera
 5. Snyggt!
  Och vilken bra idé med hyllan!!!!! Den kommer jag att "sno" bara jag kan hitta en hylla. :-)

  SvaraRadera
 6. Som alltid har du underbara bilder att visa. Din header är så trollsk. Och så nu, en fantastisk nybyggnad. Vackert och fräscht. Kommer att bli ett favoritställe, gissar jag.
  Hej från Törnrosa

  SvaraRadera
 7. Mysigt! Och perfekt vinterförvaring till de lite ömtåligare växterna kan jag tänka mig.
  Kram gittan

  SvaraRadera
 8. Vad fint ni fått det...och såååå mysigt! Himla smarta idéer det där med kallhall...tyvärr inte helt lätt alltid att ordna...

  SvaraRadera
 9. Eran entré ser ut som min har gjort under sen hösten. Kul att den blev bra.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång. Själv läser och följer jag många bloggar utan att kommentera. Detta då jag för det mesta läser bloggar på mobiltelefonen och det blir ofta så konstiga ord då jag försöker skriva på min lilla skärm. :)

Populära inlägg i den här bloggen

Trist rabatt men trevliga träd

Trädgårdströtthet - finns det?

Åhhh, såå bra!