Fågelåret 2013

Blev 2013 ett fågelår som jag utlovade i våras?

Jo, lite extra har jag nog ansträngt mig. De har fått ytterligare ett fågelbad, jag har hängt upp lite mat och frukt till dem nästan hela året och dessutom har jag snickrat ihop några fler holkar.


Precis som förut så har jag knappt hunnit klättra nerför stegen förrän det sitter en liten fågel och inspekterar den nyuppsatte holken. Dessutom har jag sett hur de hela hösten har flugit in och ut i holkarna, vilket fått mig att fundera lite. Holkarna är väl inte bara häckningsplatser, utan ger även visst skydd för väder och vind, så varför plocka ner dem bara för att de är i lite dåligt skick. Så länge de inte ska bli barnkammare så duger de väl till att hysa en liten frusen blåmes eller två. Därför har jag nu plockat fram alla kasserade holkar, spikat ihop dem lite hjälpligt och hängt upp dem igen - på låg höjd i insektsträdet och isolerade med mossa. Kanske kan de ge lite skydd och jag tror inte jag behöver oroa mig för att någon ska häcka i dem.


För att sen riktigt skämma bort de små liven så har jag i helgen blandat ihop några riktiga fröbomber till dem. Havregryn, hackade nötter, skalade solrosfrö, hampfrö och vete har jag rört samman med kokosfett och låtit stelna över natten. Nästa gång temperaturen sjunker under nollan blir det fest!


 Nästa år ska nog bli grodornas år. De kan väl inte behöva så mycket uppassning eller...?

Kommentarer

 1. Ja, jag tror också att holkarna används som vinterskydd, så du har verkligen gjort det fint till de små fågelvännerna. Ser roligt ut med alla holkarna! Även här hos oss har jag märkt att de används för nattskydd också.

  Ska faktiskt ta efter dina frökakor, för vi har en hel del frön hemma.
  Kram från Märit

  SvaraRadera
 2. Jag provar också din fågelblandning, nästa gång det blir kallt, öppnar årets fågelrestaurang här också:-) kram Sophia

  SvaraRadera
 3. Här är fågelrestaurangen öppen sedan länge, dock inte med hemmagjord mat utan köpt.
  Duktigt att ha gjort egna matbollar som kommer att uppskattas enormt.

  Önskar dig en härlig dag.

  SvaraRadera
 4. Hej Lotta
  Jeg elsker din lund. Du har fået et fint nyt headerfoto. Dejligt med alle de fuglekasser, du har i din lille skov. Du forkæler rigtig de små fugle,
  Kærlig Hilsen
  JetteMajken

  SvaraRadera
 5. Nice to see that you take really good care of your birds. They must love you! Enjoyed my visit today. JC

  SvaraRadera
 6. Låter om riktig festmat, minsann! Den som ändå fick vara fågel i ditt paradis. ;)
  Kramar!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång. Själv läser och följer jag många bloggar utan att kommentera. Detta då jag för det mesta läser bloggar på mobiltelefonen och det blir ofta så konstiga ord då jag försöker skriva på min lilla skärm. :)

Populära inlägg i den här bloggen

Trist rabatt men trevliga träd

Trädgårdströtthet - finns det?

Åhhh, såå bra!