En holkby trots hosta


En liten hyllning till min älskade man K.
Han har de senaste veckorna lidit av en mycket plågsam förkylning. Ni vet den sorten då man mellan "Åh, mina ben är helt darriga så matt jag är" och "Snälla, kan du hämta lite dricka åt mig.... och sätt på TV:n också när du ändå går förbi" får höra "Bah, föda barn? Det är inget mot mitt halsont nu. Det är riktig smärta det!". 

Denna brutala förkylning bröt ut strax innan skiddamerna tog guld i stafett, febertoppen kom under herrarnas stafettguld och en första återsläng drabbade honom under finalmatchen i ishockey. Den andra känningen kom idag precis innan Vasalopps-starten, med resultatet att jag, ganska irriterad, gick ut och bankade loss på årets fågelholkar.

Kanske började det bli tråkigt i soffan eller så slog samvetet till när han hörde mina svordomar. Hur som helst så kom han ut och hjälpte mig att färdigställa min lilla holkby. En säsong hoppas jag att den lilla gullregnsstubben ska hålla ut innan den ruttnar upp helt. Sen får holkarna upp i träden och kanske faktiskt göra någon nytta för fåglarna. Där de sitter nu är de mest 'till lyst för mig'. ...och förresten, för några år sedan var jag någon centimeter från att förlora K i en trafikolycka så jag är mycket medveten om hur viktig han är i mitt liv. Men det är när han trotsar både 'idrottsförkylning' och isvindar och går ut och hjälper mig med mina idéer som han visar sitt fulla värde, och ibland kan man behöva en liten påminnelse om vad som är viktigt här i livet. Nu ska jag gå och servera honom en halstablett och en filt. Det är han värd!


Kommentarer

 1. Vilken underbar holkby, han är väl värd en varm filt. Ha det gott /Marika

  SvaraRadera
 2. HVOR ER DINE FUGLEHUSE DEKORATIVE.
  MANGE HAVE HILSNER
  ANNA OG VIBEKE

  SvaraRadera
 3. Vilket fint fågelkvarter!
  Och vad trevligt att hitta din fina blogg idag. Titta gärna in igen!
  /Eva

  SvaraRadera
 4. Det ser väldigt trevligt ut! Det ska bli roligt att höra vad mesarna tycker :-)

  SvaraRadera
 5. Så fin holkby du har, pryder sin plats! Stackars man, ja finns det något sjukare än en förkyld man!!/Merja

  SvaraRadera
 6. Vilken härlig holkby....det vill jag också ha, fast det visste jag inte tidigare, men nu så, när jag sett din, så vill jag också ha.....
  Jaaa, du, ibland så blir man påmind, och det är väl tur det....som jag, nu när jag varit bortrest i flera veckor och herr´n i huset varit hemma och skött marktjänsten, då kommer man på det...

  SvaraRadera
 7. Åh, vilken härlig holkby, den är ju helt underbar!!! Sitter den bara på lagom höjd (150-180cm) så blir den ju perfekt till fåglarna annars blir kanske Sune gladast ;)
  Ha det gott / Kram gittan

  SvaraRadera
 8. Kul med en holkby, kanske ogillar fåglarna trängseln men andra kryp vill säkert ha tak över huvudet!

  SvaraRadera
 9. Håller med om kommentarerna kring holkbyn - en riktigt kul idé som jag gärna tar med mig. Hoppas gullregnsstammarna står kvar länge, länge.... Fåglarna kan väl få andra holkar?

  Lite synd att vi ska behöva de där påminnelserna men krasst är det nog så. Efter att ha fått flera i tät följd för sent när jag var ung så försöker jag tänka till kring mina närmsta i vardagen.

  Såg att du hade månskensnepeta. Har du möjligtvis frö över? Kanske har jag något du vill ha så vi kan byta. Den är läcker och jag har inte sett den ute nånstans..

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång. Själv läser och följer jag många bloggar utan att kommentera. Detta då jag för det mesta läser bloggar på mobiltelefonen och det blir ofta så konstiga ord då jag försöker skriva på min lilla skärm. :)

Populära inlägg i den här bloggen

Trist rabatt men trevliga träd

Trädgårdströtthet - finns det?

Åhhh, såå bra!