Äng av sillsallad

Vad är en äng? En gräsbeväxt yta med örter och eventuellt ängsblommor är väl den korrekta beskrivningen, men ängskänsla, vad är det? Är det en rabatt planterad med traditionella ängsblommor som vallmo, prästkrage, blåklocka o.s.v. eller är det vad betraktaren uppfattar som en äng. Jag hoppas på det sista för detta året tycker jag att min björkplantering har tydlig ängskänsla - utan en endaste ängsblomma.
Någon kanske tycker det är en sillsalladsrabatt men ha, då har denne någon inte sett mina övriga rabatter!!! En vilt spridd nunneört som dök upp som ensam planta för bara något år sedan och störde mig rejält. Vilken tur att jag inte utrotade den! ...och dessa ensamma tulpaner som bara poppar upp lite var stans. Var kommer de ifrån?? Ett randgräs som jag trodde skulle vara mycket mer aggresivt. Kanske håller nunneörten den tillbaka.


 En sorts Tiarella köpt som "vårflört'' och en pingstlilja 'Thalia' (har jag verkligen planterat Thalia här??). Förgät-mig-ej har väl ett av växtvärldens mest poetiska namn. Otroligt fina mattor fixar den också, plus i kanten för det.

Och sen en fritillaria som jag hittade i realådan för några år sedan. "Uva vulpis" eller grå klocklilja. Hur den kan hamna på rea fattar jag inte  - är den inte helt underbar!!? Dubbel vitsippa och jaha, minsann, det var hit jag flyttade Brunnera "Looking Glass" förra året. Räddad från en mycket mer aggressiv omgivning där jag återigen lyckats skapa mig en sillsalladsrabatt modell värsting. Visas kanske vid annat tillfälle....Kommentarer

 1. Hej Lotta
  Jeg elsker dine engplanter. Mange af planterne har jeg også i min vilde skovhave. Flot oversigt du har lavet.
  Kærlig Hilsen
  JetteMajken

  SvaraRadera
 2. Den är så fin din äng av vårfägring och den där grå klockliljan gillar jag också. Satte lök av den i höstas och den kom upp så fint med stadiga höga stjälkar och gillas av mig. Din dubbla vitsippa är också för läcker, jag är ett riktigt "sippfan"./Merja

  SvaraRadera
 3. Gillade din äng skarpt. De vita narcisserna mot den vita björkstammen. Frodig grönska med uppstickare - det är väl en äng??!?!?

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 4. Jag tror inte vi har samma syn på vad som är en sillsallad isf, jag tycker att det är en väldigt välkomponerad våräng och hade lätt kunnat tänka mig en likadan!

  SvaraRadera
 5. En fantastisk sillsallad isåfall. Gillar den. Ha det gott/Marika

  SvaraRadera
 6. Vad roligt att äntligen hitta någon som reagerar som jag gör och inte bara plockar bort om det händelsevis råkar vara fel färg...i en trädgård kan väl ingenting vara fel, eller.....jag gillar åtminstone både färg och lite lagom oreda....annars blir det ju bara jobbigt. Kul höra att du, som jag, köper lökar på rea....för några år sedan köpte jag närmare 800 lökar på rea! Nåväl, alla tog sig inte, men en hel del...tur var att det var på rea för det var inte bara jag so ville ha lökarna, även sorken....

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång. Själv läser och följer jag många bloggar utan att kommentera. Detta då jag för det mesta läser bloggar på mobiltelefonen och det blir ofta så konstiga ord då jag försöker skriva på min lilla skärm. :)

Populära inlägg i den här bloggen

Trist rabatt men trevliga träd

Trädgårdströtthet - finns det?

Åhhh, såå bra!