Lite rött blir rätt

Varje år är det alltid lika roligt att se hur ens tänkta kombinationer lyckades. Jag har alltid varit lite rädd för rött eftersom jag tycker det blir för kraftig kontrast i min mjuka gröna skogsträdgård. Men de senaste åren har jag fullständigt ändrat uppfattning. Älskar numera rött!
 Min tulpankombi med mörkt lila, rosa, vita och rembranttulpaner tillsammans med rosa löjtnantshjärta tyckte jag blev riktigt lyckad. Först tänkte jag klippa bort den illröda som dykt upp som en överraskning men nej, den är ju som en liten vitaminkick så den får stanna.


 Dammen är jag också riktigt nöjd med. Lite skavanker med den höga kanten men de ser ut som om både penningblad, ormbunkar och lite annat grönt har etablerat sig och de bör ju dölja en hel del så småningom... och den lilla lönnen är helt perfekt med sitt röda bladutsprång!


Det blev nästan för bra i den nya rosa/röda dammrabatten när orangeröd alunrot krockade med kraftigt rosa vårprimula men nu har de fått lite lugnande sällskap i form av spetsmössa och är klart godkänd efter mina mått.


 Jag var tvungen att köpa en ny prydnadsrabarber efter att den gamla dött. De stora bladen som sticker upp bland ljust gröna skira ormbunksblad är magiskt vackra. I år får de sällskap av ytterligare en pigg röd tulpan... (var kommer de ifrån egentligen?)... fast jag var övertygad om att jag stoppat ner mängder med lila alliumlökar här. Jag undrar var de har tagit vägen....?


Kommentarer

 1. Vad lummigt och härligt det ser ut med dammen! Även hos mig kommer lökar bort. Trädgårdens vardagsmysterium;))
  Kram

  SvaraRadera
 2. Så läcker tulpanblandning och magiskt vid dammen. Känner igen den där rädslan för starka färger men det röda smyger sig in här också och det ger faktiskt en gkick.
  Konstigt med alliumlökarna. Ibland verkar det som de har ett eget liv. Igår samlade jag ihop ett tiotal som dykt upp på konstiga ställen. Mitt i andra plantor och till och med bland grönsakerna. Det är väl inte dina som tagit sig en 'walkabout' : -)
  Ha det gott
  Anette

  SvaraRadera
 3. Så fin tulipanblanding og den dammen da, så utrolig fint!!

  SvaraRadera
 4. That is an extremely smart written article. I will be sure to bookmark it and return to learn extra of your useful information. Thank you for the post. I will certainly return.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång. Själv läser och följer jag många bloggar utan att kommentera. Detta då jag för det mesta läser bloggar på mobiltelefonen och det blir ofta så konstiga ord då jag försöker skriva på min lilla skärm. :)

Populära inlägg i den här bloggen

Trist rabatt men trevliga träd

Trädgårdströtthet - finns det?

Åhhh, såå bra!