Spejsat paradis (eller spaceat kanske...)

K's ögonbryn antog helt nya former när han såg min senaste stavläggning i lövsalens gångar. 'Rötter?', frågade han. 'Mängder', svarade jag, och trodde därmed att saken var färdigdiskuterad. 
När jag lite senare bad honom om hjälp så fick jag höra 'Jaha, ska det byggas räcke nu?', följt av ett väldigt irriterande skrockande. 
Jaja, små gliringar kan jag väl tåla så länge han hjälper mig att banka ner stolpar och skruva fast paraboler. 


Jag fick en toppenidé av Tantotteskrufv efter mitt senaste inlägg. Hon föreslog att jag skulle hänga upp parabolen, vilket verkligen tilltalade mig. Tyvärr fick jag ge upp efter många försök men jag hittade en gammal stolpe i förrådet och fick i alla fall upp parabolen från marken. Ett rymdskepp har landat! Grönmålat eftersom det var den enda färgen jag hittade i hastigheten, och fort ska det gå, eller hur?


Nu har jag börjat rumstera runt bland växterna i rabatten också. Jag har flyttat hit gräs och aluntot, bland annat eftersom sniglarna tycks lämna dessa i fred. Så även om jag låter de flesta hostor stå kvar i rabatten så behöver det kanske inte bli helt kalt om de stackarna återigen skulle blir lika vanvettigt attackerade som i år. Sen har jag burit hit lite saker som stått i andra rabatter och vantrivts. En häxal, skogsaster, trolldruva, bronsrodgersia och nysrot har fått en ny chans här. Hoppas de ska trivas. En ny bänk behövs också, nu ska jag börja leta!

Äntligen börjar jag känna lite av den gamla glädjen i att fixa och trixa i trädgården igen och denna höst ska jag försöka utnyttja varenda sekund.

Kommentarer

 1. Härlig djungelkänsla, blir ju ursnyggt! Och parabolen blev pimpad;) Vad är det som växer likt en lian på bilden, en klematis?
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så glad jag blir för din snälla kommentar. Tack! Du har helt rätt att det är en klematis. En gammal alpklematis som växt i en buske som dött och försvunnit. Nu försöker jag ge klematisen ett nytt liv genom att binda ihop de långa kala grenarna och slänga upp kronan över en gren i körsbärsträdet. Min förhoppning är att den ska förvandlas till en vacker gardin som hänger ner runt bänken... :).

   Radera
 2. Här är det gubben som har dragit igång och börjat gräva en ny rabatt men det gjorde också att jag har fått en ny kick. Känns riktigt skönt att vara ute i trädgården och pilla :)

  SvaraRadera
 3. Åh jag vill också ha djungelgång. Det blev skitsnyggt! Det håller så länge det håller... Du har gjort helt rätt tycker jag.

  SvaraRadera
 4. Det ser så grönt och frodigt ut. Härlig energi du har.

  SvaraRadera
 5. Du har känsla för magi! Bilderna tar andan ur en! Så sagolikt vackert.
  Får man nyfikna sig: Vilket virke har du använt i gångarna? Jag såg den här slags gång hor Anna Vattenkanna (bloggen heter så) och blev väldigt förtjust. Nu, när jag ser liknande igen får jag en idé ...;-))!
  /Anja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men vilket beröm.. tack! Virket kommer från ett varuhus som säljer stängselstolpar. Det är fyrkantiga stolpar som fungerar som mellanlägg mellan stolpbuntarna och kastas om inte jag tigger till mig dem. En del är tryckta men de flesta är obehandlade. Lite ojämna i storleken också men det syns inte när det är jag som gräver ner dem ;).

   Radera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång.

Populära inlägg i den här bloggen

Trädgårdströtthet - finns det?

Spaljéer, pergolor, klätterstöd

Man kan väl ändra sig...