Blommig fredag - Drömmar och visioner 2016

Det är så lätt att påverkas.

Jag tillhör dem som inte kan öppna en tidning, se ett TV-program eller kolla in en blogg utan att få nya idéer, visioner och drömmar. Jag tillhör även dem som ska ha saker gjorda på en gång annars försvinner de in i dimman. Många av mina planer finns därinne... i dimman... en del helt borta andra lite suddiga men fortfarande fullt synliga. 

Tidigt i höstas skulle jag ha K till att spränga bort vår altantrappa, gräva ut för en ny trappa, ta hål i källarväggen och skapa en ny ingång till en 'typ' vin/jord-källare i ett utav våra källarutrymmen. Rummet i fråga är oisolerat, med jordgolv och murade väggar och idag kan man bara nå det inifrån. Den drömmen blev rätt suddig när jag insåg arbetet som krävdes och vinet och potatisen får nog lagras någon annanstans fortsättningsvis också!

I stället började jag planera för ett vattenfall nedför den lilla slänten där det tills i höstas växte ett snår av bondsyrener. Tydligen var jag väldigt ihärdig och beskrivande för jag fick en vattenfallspump i julklapp! Jaha, nu måste jag ju damma av och börja fundera på den idén igen....... och det precis efter jag fått min senaste vision. Våra knäckta träd måste sågas ner och jag funderar mycket på hur de gamla mossiga stammarna kan byggas in i en liten skogsdungedröm jag har. 

Det är ormbunkshörnet som börjar bli för trångt. Ormbunkarna behöver mer plats för att komma till sin rätt och små blommande juveler behöver lyftas fram så de syns utan att man måste röja undan blad och grenar. Här ser jag framför mig uppbyggda planteringar, mossiga stenar, ihåliga stammar och mjuka gångar av bark och flis. Vad som finns att tillgå förutom de snart kapade stammarna är ett gammalt fult traktordäck, några rätt så rejäla stenbumlingar och en del gamla torvblock. Kanske kan jag förhandla mig till några slipers av en bekant också. Den ena sidan vetter mot grannen som hugger, kapar och röjer allt som syns så för att få lite avskildhet tänker jag mig ett armeringsnät med klättrare. Murgröna, skogsklematis och rejäla plantor med björnbär står och väntar. (Jag vill ju inte att grannen ska bli sysslolös heller ;)).

Dagens dröm och vision för 2016.

Fler hittar ni hos Bland rosor och bladlöss.Kommentarer

 1. Härligt, du saknar inte drömmar och absolut inte visioner. Kan se din make spränga bort trappan och gräva sig igenom källarväggen.......Armeringsnätet låter som en bra idé.
  Ha en trevlig helg / en leende Marika.

  SvaraRadera
 2. Vilka härliga drömmar du har och de går verkligen att förverkliga. Du har ju redan långt gågna planer på hur du vill att det skall se ut.
  Toppen.

  Trevlig Helg

  SvaraRadera
 3. Det var ikke småtterier av drømmer...
  Det er vel bare å brette opp armene og sette i gang :)

  SvaraRadera
 4. Härliga drömmar som nu spridigt sig ända hit till norra landet ;)
  Dröm vidare!

  SvaraRadera
 5. Min man ser smått orolig ut här hemma när en ny trädgårds tidning har ramlat ned i vår brevlåda. Han ser på mig när idéerna hoppar sig i mitt huvud ;)
  Dina drömmar och visioner ser jag fram emot att följa.

  SvaraRadera
 6. Skönt med drömmar och visioner. En del blir verklighet en del inte. Så är det bara. Lycka till med dina!
  Milla

  SvaraRadera
 7. Skönt med drömmar och visioner. En del blir verklighet en del inte. Så är det bara. Lycka till med dina!
  Milla

  SvaraRadera
 8. Jag kan känna igen mig i dig. Det där med idéer och att det är så roligt att planera och fundera. Men går det sen inte tillräckligt fort så blir det inget av... Gillar skarpt ditt ormbunkshörna! Det får nog hamna på listan inför nästa år, att skaffa några ormbunkar och göra en hörna :-)
  Önskar dig en skön helg!
  Katarina

  SvaraRadera
 9. Ja, det är ju det som är så härligt med trädgård!Kreativiteten, idéerna, lekfullheten.

  SvaraRadera
 10. Her var det mye spennende som kan komme til å skje :-) Det skal bli spennende å se fortsettelsen. Lykke til. HIlsen fra Liv

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång. Själv läser och följer jag många bloggar utan att kommentera. Detta då jag för det mesta läser bloggar på mobiltelefonen och det blir ofta så konstiga ord då jag försöker skriva på min lilla skärm. :)

Populära inlägg i den här bloggen

Trist rabatt men trevliga träd

Trädgårdströtthet - finns det?

Åhhh, såå bra!