Nu vet jag vad som finns!

En riktigt härlig söndagmorgon. Tulpanbuketten har fått sin sedvanliga hägg-kvist och de ljuvligt doftande blommorna börjar slå ut. Men jag känner att jag kanske ska förnya mig lite, och så som det blåst i Skåne denna vinter så borde det inte vara några problem att hitta nedblåst material. På med kängor och vinterjacka och ut i trädgården.


Väl ute i en svagt skinande sol måste jag bara hänga över trollhasselblommorna ett tag. Den nya gula har till och med besök av en liten fluga... vårtecken!


Sen kan jag ju inte låta bli att krafsa lite i lövtäcket. Syran, munkhättan och blåsipporna har kommit riktigt långt under det tjocka täcket och plötsligt står jag med räfsan i handen och blottlägger den ena spröda lilla stjälk efter den andra.


Timmarna går och när nästan hela trädgården är räfsad börjar det bli lite kyligare i luften och förskräckt inser jag att det faktiskt bara är början på februari.... vad har jag gjort!!!
Springer in och kollar väderprognoserna och får nog erkänna att jag blev kanske lite väl entusiastisk med räfsan, och att jag kanske får åka och handla lite jord och gödning och lägga på ett lite skyddande lager igen. Onsdag kväll kan jag nog få ihop några timmar (med pannlampa) - men det kan det väl vara värt för att fått se alla små vitsippor som är på väg upp.

Sen får  jag väl helt enkelt sitta inne och titta på vårplanteringen i fruktfatet ett tag till...


...men nu vet jag vad som finns där ute... ;)


Kommentarer

 1. Så härligt det låter. Man måste få räfsa och kika vad som är på väg upp. Lycka:)
  Jättefin plantering du har inomhus.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Underbara vårbilder hos dig! Jag var också på väg och skulle börja med litet vårstädning men hejdade mig, man är ju så ivrig på att få komma igång och kliade rejält i fingrarna. Så det slutade med att jag bara lullade runt. Önskar dig fin söndagkväll!/Merja

  SvaraRadera
 3. Härliga bilder som får en att längta ännu mer till våren.
  Ha en fin vecka!
  /Anja

  SvaraRadera
 4. Underbart när våren är tidig tycker jag. Men man vet ju att det kan komma bakslag men det mesta klarar ju det.
  Härliga bilder och växter du bjuder på.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång.

Populära inlägg i den här bloggen

Trädgårdströtthet - finns det?

Man kan väl ändra sig...

Fembladig akebia (eller chokladvin?)