Från rött till lila till rosa i skuggan

Jag var länge emot rött i min trädgård. Dels kändes det inte riktigt rätt i skogsmiljön med röda blommor och dels så skar det sig en aning mot allt det gula jag planterat. Rosa har aldrig varit min favoritfärg medan lila alltid stått högt på listan. Nu för tiden har jag inga problem med någon färg. Allt får mixas och fixas tillsammans så länge jag tycker det är fint, och förresten, hur kan man rata någon färg som bärs av så många vackra blommor. Trädgården hade blivit bra mycket tråkigare utan det lilla röda trebladet eller de rosa pionerna. 


dicentra spectabilis 'Valentine' - mörkbladigt löjtnantshjärta // trillium erectum - purpurtreblad // akebia quinata - fembladig akebia 
paeonia delavayi - småbuskpion // lathyrus vernus - vårärt // dodecatheon meadia - tolvgudablomma
paeonia 'Wind chimes' - frösådd pion  // malus x purpurea 'Eleyi' - purpurapel //  primula japonica 'Millers's Crimson' - japansk viva

Rubus spectabilis 'Olympic double' eller prunkhallon på svenska, är den som jag är mest förtjust i detta år. I gläntan vid de stora mossiga stenarna blir blommorna speciellt vackra.Kommentarer

 1. Åh så vackert. Du har så många spännande växter. Jättefina färger tillsammans tycker jag.
  Ha det gott
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Instämmer. Man blir mer tolerant med åren tror jag och ju mer man håller på med sin trädgård. Annat är viktigare än den exakta färgen. Så många fina bilder du visar!
  //Helene

  SvaraRadera
 3. Vackert, försöker hålla mina rabatter i olika färgteman, men växterna vill ofta annorlunda. I den röda rabatten är de blåvita aklejorna flyttade till en annan rabatt. Men snart poppar det upp nya. Men vad gör det.
  Ha det fint /Marika

  SvaraRadera
 4. Superfint! Rött gör sig väldigt bra mot grönt.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Haha... Principer är till för att övervinnas ungefär som rädslor. Eller var sak har sin plats. Jag är lite kluven till rött eftersom färgen kräver sin placering. Så där solen träffar i lunden får de röda stå.

  Underbara bilder av de vackra röda och rosa! Carina

  SvaraRadera
 6. Visst är det märkligt hur man förändrar sitt estetiska sinne medan man håller på med trädgården. Du har så rätt att utan uppiggande färger blir det lite trist. Jag tänker på kinesiska trädgårdar där man har till exempel fina små broar i rött! Vackert!

  Ha det gott!
  Anja

  SvaraRadera
 7. Visst är det märkligt hur man förändrar sitt estetiska sinne medan man håller på med trädgården. Du har så rätt att utan uppiggande färger blir det lite trist. Jag tänker på kinesiska trädgårdar där man har till exempel fina små broar i rött! Vackert!

  Ha det gott!
  Anja

  SvaraRadera
 8. Rött tycker jag passar ypperligt i en trädgård!
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång.

Populära inlägg i den här bloggen

Trädgårdströtthet - finns det?

Man kan väl ändra sig...

Fembladig akebia (eller chokladvin?)