Om jag vänder mig om

En del blommor har en baksida som verkligen är värd att uppmärksamma. Clematis 'Carmencita' hänger nere i ormbunkshörnet och är väldigt vacker med sina röda blommor som fladdrar över gången. Men om man går förbi och vänder sig om så blir den nästan ännu vackrare ..... och tyvärr inget jag lyckats fånga på bild märker jag. 
Blommans baksida är vitrandig och skimrar lite extra festligt i motljuset - och av någon anledning får jag plötsligt lust att åka till Köpenhamn och gå på Tivoli.Fler vändningar hittar ni hos Trädgårdsfägring.

Ha en fin helg!

Lotta

Kommentarer

 1. Å nu blev jag också sugen... Kommer på att jag har bara varit där en endaste gång och då för en snabb fika och det var en hel evighet sen. Carmencita sneglade jag på i höstas hos klematisplantskolan jag brukar handla från. De har oftast en liten rea och höstplantering brukar fungera bra. Men sen tyckte jag att jag skulle vara klok och vänta. Nu vet jag inte ;)

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 2. Av alla mina klematis har jag numera endast fyra kvar. En av dom - en småblommig - klippte jag helt sonika ner helt i höstas eftersom den började se väldans skräpig ut och stammarna var torra och döda (trodde jag). Den växte precis vid ingången i min "stenrabatt" och där vill man ju inte ha nått fult!
  Dessutom hade den börjat få alldeles för många vita blommor. Den här hade jag med mig från Stockholm när vi flyttade hit för 16 år sen och den var märkt "Tage Lundell" vilket jag tvivlat på eftersom blomman var vit och ljusblå. Så vad det är för sort vet jag inte, men till min stora glädje så har det kommit upp 3 nya skott från roten, så jag tror att den överlever tills i vår!
  KRAM/Susie

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång.

Populära inlägg i den här bloggen

Fembladig akebia (eller chokladvin?)

Trädgårdströtthet - finns det?

Man kan väl ändra sig...