Mysig morgon men rustar för strid

Adventsmys!!
Sovmorgon och pepparkakor till morgonkaffet. Ljus lite varstans.
Tittar man ut genom fönstret förstår man varför fågelmaten har en strykande åtgång.
 

Men det är klart,
hade mitt hus sett ut så här
hade jag nog också tröstätitEn annan akrobatisk storätare har hittat hit. Han är ju inte direkt välkommen att ta för sig av fågelmaten...

                          

...men är man så söt kommer man undan med mycket.

Glad och harmonisk byltar jag på mig, stoppar kameran i fickan och ger mig ut för att forcera trädgårdsgrinden. Rådjuren har hittat en genväg genom syrenbersån, den häcken som jag trodde var alldeles för tät för dem, men ett litet nät och sen kan de stå där med lång näsa.

Värre är det med högarna jag upptäcker under snötäcket. Det är ingen tjäle i marken och sorkarna / mullvadarna har ett paradis under det halvmeter tjocka snötäcket. Ett utav plommonträdet gungar betänkligt när jag skakar stammen, ett litet ullvide på stam likaså. En etikett till en nyplanterad hosta och en geranium ligger mitt i en uppgrävd jordhög.
Jag har väldigt kort stubin och trädgården förvandlas på ett ögonblick till en krigszon! Det är jag med kängor och spade mot en miljon små otäcka grävare.
 
krigszon

Hur ser oddsen ut tycker ni? 
 


idyll

Men visst har jag en jägare i huset, eller...? Stormar in i huset för att leta upp den luviga saken.     

                         

Men han är upptagen med att ligga och sprattla i yngsta sonens knä, och piper när jag försöker lyfta bort honom.
Är man så söt kommer man undan med detta också!

Han får ut i snön och jaga med mig en annan dag - när inte sonen är hemma och försvarar honom.Kommentarer

 1. Låter mysigt!! Fantastiskt vilket djurliv ni har i trädgården (om man ska vara positiv...)! Våra fåglar har försvunnit - fast det finns mat kvar... Hoppas verkligen inte att de frusit ihjäl... Vår katt Elvis är inte heller så sugen på att gå ut..

  Kram!
  Stina

  SvaraRadera
 2. Vilka härliga bilder! Så mycket fåglar!
  Men visst blir man förb..... över inkräktare i trädgården! Fast sorkar o mullvadar har vi inte här i alla fall. Räcker så bra med rådjur, älgar och kaniner/harar!
  Ha det gott o kämpa på!/ Lena
  (ps Katter ja, de kan jag inte få till att ta möss ens! Fast jag satte ner en katt precis framför en mus i tv-rummet!Bara glodde dumt!Ds)

  SvaraRadera
 3. Vilken fågelrestaurang du verkar ha........ Måste helt klart ha den bästa maten på gatan så fullt som det är vid serveringen ;-) Det var inte nådigt vad många fåglar på en och samma gång..... Ekorren är är bara för söt... Tur är väl det... för annars tror jag man bara skulle ha negativa tankar om den..... hrmmmm.... Näe.... sorkar och möss OCH råddjur.... Men du vet väl Lotta att man ska främja djurlivet i sin trädgård.... Det säger alla som vet någon om trädgård.... 'blink, blink...' Men vad gör du för att försöka mota bort sork och mullvad? GÅR det göra något???? Att stängsla ute råddjur är ju görbart... men dom andra objudna.......

  Åh.... söt kisse.... Attans då.... ingen bra medhjälpare där i din utmaning mot inkräktarna...... Men söt som du säger.... räcker långt det........

  Lycka till med kriget!
  (det trodde jag aldrig jag skulle säga till någon..... ;-))

  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 4. Så där mycket mat går det inte åt här,men ett rikt djurliv har vi .Rådjur,harar,fasaner, ekorre och en hel del småfåglar.Men vi är ännu så länge förskonade från sork och mullvad.Hoppas du vinner kriget mot dom.Kissen ser inte ut att vara så mycket att räkna med i kampen.Sån lite sötnos

  SvaraRadera
 5. Ahhh.... turfröken där...... Stort grattis till vinsten hos Blomsterverkstad! Vilken grej!

  Kram
  /Charlotte

  SvaraRadera
 6. Men va trist med sorkarna!!! Hoppas du får hjälp av kissen. :) Vår lillkisse är galet effektiv. Kom hem med ett nytt litet byte nästan varje dag i somras... ;) Det var allt från sorkar o möss till ormar o grodor ... Alltid lika stolt visade hon upp sin fångst,kunde inte förstå varför jag inte blev lika imponerad... ;)
  Vilken fågelrestaurang du har! :) Riktig lyxkrog! :)
  Kram!

  SvaraRadera
 7. När småfåglarna är så många tänker jag alltid på råttor... Trevliga råttor, men ändå.

  Sork och mullvad är ett jämmerligt elände och det tjocka snötäcket är säkert riktigt dåligt för oss som är drabbade av de små odjuren. De kan härja tämligen fritt därunder och att försöka sätta fällor är inte att tänka på. Träd som står och vickar är inga bra tecken! Själv fasar jag för hur det kommer att se ut när snön försvinner - vad som är uppätet-underminerat-förstört. Bäst att inte tänka på det...
  Kram

  SvaraRadera
 8. Jag håller med; om mitt hus såg ut så där skulle jag också tröstäta, hela tiden, fniss! Men ekorren är ju så urgullig, skicka gärna hit honom om du tröttnar! Och Sune är också söt och gosig, och om du lyckas få igång jägaren i honom, se till att ekorren håller sig undan (men det är kanske ingen större risk att Sune skulle hinna ifatt honom?)! Hoppas du och Sune vinner kriget mot sorkarna och mullvadarna!
  Kram,
  Katarina

  SvaraRadera
 9. Har endast sett en blåmes hos oss, men maten har precis dukats upp så vi hoppas det kommer flera:-)

  SvaraRadera
 10. Så många fågelmatare du har, kul, måste bli mycket fågelliv. Sorkar ÄR ett helvete, hoppas din stugsittarkatt får upp sin jaktinstinkt, för jag tycker att det enda som hjälper här är hunden och de andra djuren som stör dem, ju ostördare de får vara ju gladare är sorkarna. kram Sophia

  SvaraRadera
 11. Härligt med så många söta smådjur. Fast sorkarna klarar man sig ju utan. Heja Lotta, lycka till med jakten...
  Hälsn
  Christina

  SvaraRadera
 12. Så jobbigt med sorkarna, förstår att du är på krigsstigen ;)
  Inez och vår andra katt (Salza)går knappt ut nu....precis bara de få minutrarna det tar att gräva ett hål i rabatten under köksfönstret och lägga en liten bajskorv där...hmmm...(jag är faktiskt tacksam att de gör det i vår rabatt och inte i grannens) Undrar om lite spännande sorkjakt hade triggat igång dem?
  Med en önskan om god jaktlycka ;)))

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång.

Populära inlägg i den här bloggen

Trädgårdströtthet - finns det?

Man kan väl ändra sig...

Blommande träd