Polkadans och polkagris

Julklappsshopping i Malmö.

Deadline för återförening är satt och jag jäktar för att hinna med några affärer till.
Stortorget i Malmö har ju fått en fin, välbesökt skridskobana. Jag passade på att göra en egen liten isdans (polka?) strax utanför banan. (Förlåt igen du snälle man som jag lappade till med en påse). Med alla påsar i ett krampaktigt grepp klarade jag julklapparna från att spridas över torget.
Men visst är det väl underligt. När man drattat på ändan så kravlar man sig upp så snabbt man kan och försöker låtsas som att det aldrig hände och sen skyndar man sig iväg till ett hörn för att borsta av sig och plåstra om eventuella sår. Jag reagerar i alla fall så varenda gång fast jag efteråt inser hur dumt det är.

Lite senare, medan jag satt och väntade in resten av julshopparna använde jag mitt nyinköpta skissblock.

Det börjar bli dags för broddar!

 

Resten av 4: e advent förflöt smärtfritt - den var till och med riktigt god!

     

 


Kommentarer

 1. Lotta!!!! Fullkomligt älskar dina skisser och ditt inlägg. Skrattade rakt ut med kaffet i munnen (inte helt ovanligt när jag läser dina inlägg). Du är så duktig på att skriva underhållande och roligt. Känner precis igen mitt (och andras) beteende så som du skriver. De är så genant att de flesta reagerar på detta sätt. Även barn, min yngsta, när han ramlar så nästan flyger han upp på benen igen och säger "I'm okay, I'm okay".
  Men vad duktig du är på att teckna, det beundrar jag. Skicka in dina skisser till lokaltidningen med din berättelse, skulle inte förvåna mig om du blir publicerad.

  Klickade på din link för onödigt vetande och gillade vad jag hittade. Vill nog ha den sidan bokmärkt ett tag för att surfa lite.

  Nej, någon snö har vi ännu inte. Det sägs att vi kan få lite inom den närmsta veckan. Jag håller tummarna.

  Nu måste jag lägga upp dig på min bloggrulle, av någon anledning finns du inte där.

  Kramar

  SvaraRadera
 2. Hihi..... Det där känner jag igen.... Drattade också med kassar i högsta hugg för någon dag sedan... Agerade på samma sätt som du.... Fniss..... MEN Lotta.... bara så där visar du nu upp ytterligare en talang: att teckna!!! Vad duktig du är.... !!!! Håller helt med Annelie om du ska skicka in din historia och skiss till närmaste dagstidning.... Vet i och för sig inte vad du jobbar med.... Men du skulle ju kunna vara illustratör.... (du kanske är det?!) Nu får du så lov att visa fler skisser i din blogg... Sånt här kan du ju inte undanhålla oss läsare förstår du väl!!!!

  Lotta: jag har förresten en liten utmaning till dig.......... titta in hos mig vid tillfälle så..... ;-)

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 3. Haha...precis så som man gör...och om nån skulle fråga hur det gick...då svarar man oftast: bra fastän det kan göra skitont både här och där ;)))

  SvaraRadera
 4. Ja, det känner man ju igen; snabbt upp och titta sig omkring och se om det var någon som såg hur man klantade sig... Sedan snabbt där ifrån utan att halta, "Trillat? Va, vem? Jag?".
  Väldigt snygga teckningar, jaha nu vet vi hur du ser ut= tjusig och akrobatisk!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 5. Ja, visst är man sån! Men det värsta är när maken är med o han låssas om ingenting, går vidare o känner inte mej! GRRRR. I Stockholm i vintras halkade jag precis mitt i city!Upp snabbt som tusan, såg ngn mig!? Maken skämdes....
  Har redan ramlat denna vinter nerför backen till matsalen på skolan där jag jobbar, skämmigt bland ungarna!
  Tur man har mjukt att landa på!
  Kram! lena

  SvaraRadera
 6. Så fint du tecknar! Vad skönt att du klarade fallet utan några frakturer el andra skador! Ortopedklinikerna lär ha haft fullt upp att göra den senaste tiden. Ha det bra och en ha en fin julhelg.

  SvaraRadera
 7. Fnissar och läser högt för maken! :) PRECIS så där gör jag också.. snabbt upp och sneglar om någon har sett... :D Men du! Vilka skisser! Va du är duktig på att teckna!
  Nu blir det repris av Engelska trädgårdar på TV.
  Kramar!
  PS. Ska bli kul att läsa din utmaning... ;)

  SvaraRadera
 8. Hej, igen! nej det är en sorts kaktus bakom Amaryllisen, en sort utan taggar. Kan bli gula blommor på, men inte på min!
  Ja, visst kan man bli sur på maken, men jag vet att han kollat att jag inte är avdomnad före han går vidare!Liiite omsorgsfullt i alla fall...
  Kram igen! Lenas trädgård

  SvaraRadera
 9. Haha känner igen mig, roliga skisser! Jag lyckades också halka i dag, när jag skulle in i bilen och fick bildörrskanten i ögonbrynskanten, tjusigt jack och blåtira som resultat, ser ut som om någon lappat till mig..
  Ja Sibririen är detta som, massor med mera snö ska visst komma, eldar och tar på koftor.kram Sophia

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång.

Populära inlägg i den här bloggen

Trädgårdströtthet - finns det?

Spaljéer, pergolor, klätterstöd

Man kan väl ändra sig...