Vilda, förvilda och viljestarka

Jag har haft tre härliga damer på besök. Anna-Karin från Landet Krokus, Hélena från Bland rosor och bladlöss samt Åsa från Trädgården på Höjden (som visade sig ligga i samma lilla stad som min).

De hade haft några intensiva trädgårdsdagar/veckor bakom sig men tog sig ändå runt min trädgård med gott humör och med beröm godkänt för visat intresse -jag är djupt imponerad av deras engagemang!!!

När jag sen läste Hélenas perfekta recension: "Lottas trädgård kändes lite vild" så brast både jag och maken i skratt. Spot on, kära Hélena!!

Jag har ju faktiskt en liten plätt som jag kallar den vilda.... där livet får sköta sig nästan själv. Här står en buske som jag länge tänkte gräva upp, men nu har jag insett att den hör hemma precis här. Den är för det mesta ful som stryk eftersom den kräver återkommande beskärning för att hålla sig vacker..... hos mig?!!!.... glöm det. Kerria japonica i all sin glans:Visst är den fin bredvid insektsträdet när den blommar? Ta sen bort alla gula blommor och skönhetsvärdet sjunker drastiskt. Det är då mitt bristande underhåll med sekatören syns på alla torra och spretiga grenar. Men visst kan man väl ha mysigare saker för sig än att klippa kerrior. Som att sitta på den lilla blå stolen och lyssna på fågelsång till exempel.


 Jag tycker om växter som tar för sig. Se hur piprankan och den japanska lönnen 'Orange Dream' slåss/samsas om utrymmet. Så småningom kommer troligen lönnen att behöva min hjälp och det får den naturligtvis så gärna.Inte vill jag ha barmark heller, så nästa utmaning jag givit mig själv är att hitta marktäckare som trivs under rhododenronbuskarna. Jag har planterat in nysrot, fotblad, spetsmössa och ormbunkar men alla kryper de ut till kanten och lämnar tjocka sjok med vissna vitsipps- och ramslöksblad synliga mellan sorkarnas jordhögar. En lagom utmaning för den lata trädgårdsmästaren, vilket också ger henne ett tillfälle att besöka spännande växtbutiker. Yesss!


 Till slut lyckades jag fånga den vildaste av dem alla på bild. En Sune som också behöver återkommande tuktning med sax för att hålla sig vacker. Det är det värsta jobbet av alla och inkluderar både skrik, fräsande och blodvite.


Men sen blir det godis och gos och vi blir kompisar tills nästa gång saxen kommer fram.

Kommentarer

 1. Underbara du! Du är född komiker, vet du det? Din trädgård är verkligen fantastisk med eller utan sekatör =)
  Bamsekram Hélena

  SvaraRadera
 2. Det är vackert i din trädgård.

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig roadtrip de gjorde, de där trädgårdstokarna norrifrån. Nästa gång hoppas jag att jag också kan hänga med hem till dig, är så nyfiken på din trädgård efter att ha hört dem prata sig varm om den. Välkommen till mig också om du har vägarna åt Malmöhållet! Kram Hanna

  SvaraRadera
 4. tack snälla för att jag fick komma och hälsa på i din trädgård
  en trädgård helt i min smak med gångar, finurligheter, grönska, skugga och så många fantastiska växter...där man vill gå flera varv och ändå upptäckernya saker hela tiden
  välkommen till Höjden när du känner för en liten utflykt i grannskapet ;-)
  kram åsa

  SvaraRadera
 5. Så vackert :) önskar er en skön midsommar Kram Suss

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång. Själv läser och följer jag många bloggar utan att kommentera. Detta då jag för det mesta läser bloggar på mobiltelefonen och det blir ofta så konstiga ord då jag försöker skriva på min lilla skärm. :)

Populära inlägg i den här bloggen

Trist rabatt men trevliga träd

Trädgårdströtthet - finns det?

Åhhh, såå bra!