Snö i droppform

Ingen snö men jag nöjer mig så gärna med en snödroppe eller två. Hoppas bara de kryper ihop igen nu när det påstås att vintern faktiskt ska komma hit till Skåne. Troligen med många minusgrader och inte ett snökorn som skydd åt de små liven som tittat upp. Tur att vi
har en tät och fortfarande fin julgran som kan klippas i små bitar och användas som täckmaterial. Lite löv som förirrat sig ut från rabatterna och säckväv runt de allra känsligaste buskarna så har jag i alla fall hjälpt till så mycket jag kunnat.
Jag har märkt att jag blir allt fegare med åren vad gäller zonknäckande. Förr kunde här mycket väl planteras 0 och I-zonare med ett käckt 'går det så går det'. Kanske är det tanken på hur jag genom åren dödat pampasgräs, gunnera, små vackra lönnar, hibiskus osv, som gör att jag tenderar att gå upp en zon eller två vid plantköp  -   och sen ändå sitta och oroa mig över barfrost, sorkar och svampsjukdomar. En trädgårdsälskares öde eller?

Kommentarer

  1. Det är ju kul att zonknäcka men jag håller inte på med träd o buskar för det tycker jag är så trist när de bara fryser ihjäl :P
    KRAM o trevlig helg!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång. Själv läser och följer jag många bloggar utan att kommentera. Detta då jag för det mesta läser bloggar på mobiltelefonen och det blir ofta så konstiga ord då jag försöker skriva på min lilla skärm. :)

Populära inlägg i den här bloggen

Trist rabatt men trevliga träd

Trädgårdströtthet - finns det?

Åhhh, såå bra!