Blommig fredag - En överblick!

En överblick.... tja, hur jag än vinklar kameran så blir det inga finare vyer just nu. Så varför inte visa upp skräphörnen... eller med ett annat namn: möjligheternas hörn!

Överblick 1: Komposthörnet med tre träbingar som håller på att falla isär samt en i plast som jag aldrig använder. Ett litet plus i kanten för kabelrullen som är hemtagen för att K skulle förvandla den till ett bord.... för två år sedan!!! Den här platsen har jag faktiskt högtflygande planer för. En liten, liten vattensamling med lite porlande vatten. Lila och blekgula färger i perenner och buskar - med ett stänk av mörkrött. En gungstol.... ett flätat insynsskydd mot granntomten... en svalkande drink och strilande solsken genom hasselbuskens grenar. 

Överblick 2: Bakom växthuset där jag med stor möda satte upp en ram till en hundgårdsgrind. Vid tillfället hade jag en fiffig tanke bakom tilltaget, men den är glömd sedan länge. Nu står den bara där, i vägen och utan funktion. Bredvid står några uttjänta pallkragar och min gamla frölåda vars nätbotten har rostat sönder sen länge. Nu tjänar lådan som barnkammare åt sniglar, sorkar, mullvadar och diverse ogräs. Allt ska bort, gången ska läggas om och björkrabatten breddas, kanter ska byggas upp och gångplattor ska läggas ner. Ska bara hitta motivationen.

Överblick 3: Mot garageplanket. Tänkt som en riktig, fungerande förvarings- och komposthörna planterade jag en liten snutt bokhäck som insynsskydd och satte upp komposterna där. Aldrig förr har vi haft så mycket sork och mullvad. Till slut fick vi flytta den och i stället får den fula torkvindan stå här under sommaren. Den dagen vi får kommunalt avlopp och kan ta bort brunnsringarna kommer jag att stenlägga hela ytan och fixa liten redskapsbod, hyllor och bord för krukor och jordsäckar samt en snygg vedstapelplats. (I år är det 16 år sedan som vår bostadsförening tog upp frågan om kommunalt avlopp första gången - och redan då stod jag beredd med hackan och spaden. Det gäller att ha tålamod. Rom byggdes inte på en dag, och tydligen inte kommunalt avlopp heller.)

Det här var troligen första och sista gången jag visar upp skräphörn... härifrån och framåt blir det bara bättre!

Fler och finare överblickar hittar ni hos Bland rosor och bladlöss.

Kommentarer

 1. Ha ha hos mig hittar du också en kompost på bild idag! Det där avloppet var ju som att vänta på att träd växer upp, det gäller verkligen att ha tålamod. Roligt att följa dina tankar om trädgården!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Så härligt, ni har ingen snö där :D Fina bilder, eftersom man måste har någon plats för drömmar också i trädgården ;)

  SvaraRadera
 3. Hej och vilka möjligheter du visar på idag! Här kan det ju verkligen bli fint, härligt med såna områden i trädgården...Som kan bli så BRA! Och tid att fundera ut hur du vill ha det, har du ju haft, så det är ju bara att sätta igång! haha!
  Fin fortsättning på Påsken!
  Lena

  SvaraRadera
 4. Ha ha tydligen måste man ha tålamod i din bostadsförening! Skynda långsamt! Kul att se att alla ha ställen dit man inte vanligtvis riktar kameran!!

  SvaraRadera
 5. Möjligheternas hörn. Så bra sagt. Jag har ett par av dessa hörn med och jag måste verkligen ta tag i dem. I alla fall den vid växthuset.
  Ha en fortsatt fin helg :)

  SvaraRadera
 6. Möjligheternas hörn. Så bra sagt. Jag har ett par av dessa hörn med och jag måste verkligen ta tag i dem. I alla fall den vid växthuset.
  Ha en fortsatt fin helg :)

  SvaraRadera
 7. Mulighetenes hjørner, ja! Den ene og den andre har vel slike passer som bare venter på - - litt motivasjon?

  God påske videre :)

  SvaraRadera
 8. Ibland behöver man tid att fundera..Tycker du har en underbar trädgård :)
  Ha en fortsatt fin glad påsk
  Kram Lily

  SvaraRadera
 9. Stormgillade ditt inlägg! Så skönt att nån blottar hur det ser ut efter vintern, innan grönskan och innan alla planer förverkligats. När dina planer är genomförda kommer du att ha en fantastisk trädgård, vilket du redan har, bara grönskan infinner sig! :)
  /Kitty

  SvaraRadera
 10. Det är klart att man störs själv av sådant som inte är i ordning. Men, där kan du se bara möjligheter! Underbar plats för woodland till exempel.

  Ha det gott
  /Anja

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång.

Populära inlägg i den här bloggen

Trädgårdströtthet - finns det?

Man kan väl ändra sig...

Fembladig akebia (eller chokladvin?)