Blommig fredag - Liten blir stor

När vi köpte huset fanns det inga träd planterade på tomten förutom vid gränserna. Alla stammar på bilden har alltså kommit hit mer eller mindre som små pinnar. Här syns några av de 70-talet träd som jag grävt ner i trädgården och som alla har en mer eller mindre personlig historia.


Glanskörsbäret är en examenspresent, korkträdet är frösått och till vänster skymtar stammen på ett gråpäronträd som jag planterade för 25 år sedan (och som aldrig blommat!). Den stora uppstammade kinesiska enen fick min mamma för länge sedan i en julgrupp och trädet med de vackra, skiftande bladen är en födelsedagspresent, Acer palmatum 'Simon Louis Fréres'. 

En kopparlönn inköpt som stickling representerar hopp om framtiden, medan himalayabjörken är ett spontanköp bara för den otroligt vackra barken. Höstfärger är viktigt när man väljer träd enligt mig - här ullungrönn och korkträdet...

... liksom frukter som här på ytterligare en ullungrönn. Att kunna lysa upp den kalla årstiden är en fantastisk egenskap vilket den gulbarkiga häggen bemästrar till fulländning, och sen naturligtvis: blommor! Prydnadskörsbäret 'Accolade' kan få den mest motsträviga trädskeptikern att börja gräva planteringsgropar ... och snart nog börjar mitt sticklinsinköpta exemplar att blomma. De senaste åren har det nått över taknocken så även grannarna kan njuta av fägringen.    :D = ren och skär lycka.

Fler små som blir stora hittar ni hos Bland rosor och bladlöss.


Kommentarer

 1. Vilken vacker lund du har skapat! Lundmiljöer både i trädgården och i naturen är de som alltid fascinera mig.
  Ha en go' helg!
  /Anja

  SvaraRadera
 2. Vilken härligt lummig lund.Många vackra träd med fina stammar.
  Trevlig helg.

  SvaraRadera
 3. Ser alldeles underbart ut. Ett enormt jobb du lagt ned.
  Ha en fin helg!
  Marika

  SvaraRadera
 4. Det är härligt med stora träd fast det tar ett tag innan de är stora förstås.Det är viktigt med träd i en trädgård,Undrar om det heter så för det.
  Ha det gott idag
  kram Meta

  SvaraRadera
 5. Vilket underbart inlägg! Så härligt du skildrar din trädgård och träden, med stor kärlek och där träden alls inte "bara" är träd hursomhelst (hm, avslöjad... vet mycket lite om träd), utan minner om händelser etc och har olika egenskaper. Vackert!
  Ha en riktigt härlig helg
  hoppas
  /Katarina

  SvaraRadera
 6. Du skildrar ditt förhållande till träden så lusten till träd sprids till mig.
  Trevlig helg.
  Anette

  SvaraRadera
 7. Härligt med så stora träd! Min trädgård är så ung ännu, se jag har en bit kvar. Så många vackra stammar, blad och blommor!
  /Kitty

  SvaraRadera
 8. Så fin trädsamling du har i lunden. Smått förälskad i flera stycken särskilt Acer palmatum 'Simon Louis Fréres'.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 9. Utrolig resultat av pinner! 70 trær? Du må ha godt med plass... Jag kan ikke plante trær, for tomten er helt omgitt av skog - og mange flotte trær. Vakker bark er så attraktivt!
  God helg!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång. Själv läser och följer jag många bloggar utan att kommentera. Detta då jag för det mesta läser bloggar på mobiltelefonen och det blir ofta så konstiga ord då jag försöker skriva på min lilla skärm. :)

Populära inlägg i den här bloggen

Trist rabatt men trevliga träd

Trädgårdströtthet - finns det?

Åhhh, såå bra!