Miss- eller lyckad drivning?

I höstas läste jag en artikel om att driva tulpaner till tidiga inomhuskrukor. Det brukar ju inte vara alltför svårt att driva fram dem till en tidigare debut på entrétrappan, speciellt inte om jag har plats i kallväxthuset och kan hålla mössen utanför. Men detta har jag aldrig prövat förr.
Jag vet inte om jag valt en alltför hög sort, har alltför mörkt inne eller om jag på något annat sätt missat i något stadie av drivrutinen, men det blev en väldigt vidlyftig och oregerlig tulpankruka.
Det gör dock ingenting för jag fnissar lite varenda gång jag ser krukan och aldrig förr har jag så noggrant studerat hur själva blomman kläcks ur sitt lilla hölje. Det är som att bevittna en liten födsel varenda gång. Definitivt ett experiment jag ska våga mig på fler gånger.
(och det bästa är nästan att när blomningen är över blir det återvinning direkt i rabatten och kanske, kanske får jag se dem igen)


Kommentarer

 1. SPÄNNANDE PROJEKT! HAR ALDRIG PRÖVAT...KANSKE DET BLIR AV, NU NÄR MAN SER DET FINA RESULTATET HOS DEJ. VAD GÖR DET ATT DE ÄR RANGLIGA?! DET ÄR JU SJÄLVA PROCESSEN, SOM DU HAR HAFT...SOM BLIR SÅ ROLIG...VAD BLIR DET AV DE DÄR LÖKARNA? BLIR DET NÅT ÖVERHUVUDTAGET? OCH DET BLEV DET, JU!
  HA EN FIN NY VECKA!
  // LENA

  SvaraRadera
 2. Ja, de kan bli lite oregerliga ibland, förmodligen är det väl för mörkt? Jag brukar klippa av dem och sätta i vas i så fall.
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 3. Vilken vacker tulpan. Jag tycker det ser läckert ut när den är hög och vräker sig åt alla håll:)
  Ha en bra ny vecka
  KramMaria

  SvaraRadera
 4. Åh! Det ser ju ut som de dansar! Fridans, något kreativt och - säkert - nyskapande... =o))
  En upplevelse att följa "födseln" på nära håll... Får en glimt via dina vackra bilder.
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 5. Ser heltrevligt ut. Att driva lökar och vårblommande växter i kruka är en rolig upplevelse. Man inte bara förlänger själva våren utan kommer så där när växterna.
  /Anja

  SvaraRadera
 6. Ser heltrevligt ut. Att driva lökar och vårblommande växter i kruka är en rolig upplevelse. Man inte bara förlänger själva våren utan kommer så där när växterna.
  /Anja

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång. Själv läser och följer jag många bloggar utan att kommentera. Detta då jag för det mesta läser bloggar på mobiltelefonen och det blir ofta så konstiga ord då jag försöker skriva på min lilla skärm. :)

Populära inlägg i den här bloggen

Trist rabatt men trevliga träd

Rabattbeskrivning: Fjärilsrabatt utan fjärilar

Trädgårdströtthet - finns det?