Äntligen hosta i japanhörnet igen!

Ingången till japanska hörnet börjar se smått magisk ut. Bågen är överväxt av Rosa multiflora och fembladig akebia som växer och växer men vägrar att blomma. Det kompenseras av styvklematisen. Inte någon speciellt intressant växt enligt mig, men på rätt ställe är den underbart fin, som här stöttad mot armeringsnätet. 


Mest glad är jag dock över de olika funkiorna. De senaste åren har trädgårdens funkior blivit uppätna av sniglarna ganska tidigt på säsongen. I år har det torra vädret hållt sniglarna borta och de har hunnit växa till sig lite. Hosta 'Samuraj' framför 'August Moon', på nästa bild 'Red October' med sina röda stjälkar och längst till höger 'Pineapple Pool' med de grågröna, lite vågiga bladen.


Nu har regnet kommit och med dem de stora sniglarna - de som legat gömda och växt till sig.... och de är hungriga, så det gäller att njuta så länge det varar.


SparaSpara

Kommentarer

 1. Vilken underbar miljö! Första bilden är som tagen ur en sagobok! Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Så mysigt det låter med Japan hörnan! Underbara Hostor. En växt som jag börjat gilla mer och mer.
  Ha dt gott!

  SvaraRadera
 3. Härligt i japanska hörnan och fint med alla funkior. Har också konstaterat att de klarat sig bra hittills i år. Funkiorna verkar dock vara väldigt tåliga och duktiga på att komma igen även om de blir helt jämnade med marken, vilket hände här i fjol med några unga ex.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång.

Populära inlägg i den här bloggen

Fembladig akebia (eller chokladvin?)

Man kan väl ändra sig...

Trädgårdströtthet - finns det?