Nya sittplatser

Äntligen har kabelrullen blivit ett bord! Jag tackar internet för idéen att använda ett gammalt symaskinsunderrede som ben, och K för att han envist försöker mätta träet med 50/50 linolja/balsamterpentin. Jag är även glad för det färgglada loppishjulet och den i sammanhanget nästan självlysande rosen Flammentanz.


Kabelrullens 'fula sida', den som i väntan på oss har fått stå på marken och murknat, landade provisoriskt ovanpå en gammal järnkorg. Jag får väl erkänna att detta är min nya favoritplats. Det före detta odlingshörnet bredvid växthuset som jag lade igen i våras. Här sitter jag ofta, i skuggan under mullbärsträdet, och bara slappar.Kommentarer

 1. Ser ut som en riktigt trivsam plats, dina bord blev fina. Förstår att du trivs där.
  Ha det fint /Marika

  SvaraRadera
 2. Så fint det blev :) Sitta under Mullbärs trädet låter mysigt. Passar på att fråga dig. Hur högt/stort blir Mullbär? Jag har fått en planta som jag behöver placera på dess permanenta plats men jag vet inte riktigt vart. Allt beror på hur stort det blir och om det växer snabbt..

  Önskar dig en riktigt skön Midsommar helg :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är jättemysigt att sitta under mullbäret, men man får akta sig lite för alla fåglar som nu slåss om bären :)
   Jag köpte mitt som 'Morus nigra' men vad jag förstått så finns det en namnsort 'Mulle' i handeln som blir mindre än den rena arten. Mitt träd har blivit betydligt större än vad jag trodde då den inte skulle vara speciellt härdig, ungefär 6 meter högt och lika brett. Det höll det på att välta en vinter då sorkar angrep rötterna så vi fick staga upp det igen och beskar/stammade upp det rätt så rejält. Lite synd eftersom de goda bären nu snart är utom räckhåll.

   Radera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång.

Populära inlägg i den här bloggen

Fembladig akebia (eller chokladvin?)

Man kan väl ändra sig...

Trädgårdströtthet - finns det?