På besök i sagolandet

Vi har tillbringat en del av semestern på Island och jag är fullständigt bedårad. Vilket vackert land!
Även om jag har bildminnet fullt av svarta lavastränder och mossgrå lavafält så är det dessa bilder som jag tar med mig som inspiration hem till den egna trädgården.Ängarna! Vanliga enkla ängsblommor - och det blir fantastiskt vackert.
Bergen, hästarna och de charmiga små stenhusen får nog stanna i fantasin, men en strimma äng med humleblomster, ängssyra, smörblommor och nävor ska jag absolut försöka mig på att plantera.

Kommentarer

 1. Å, nu blir jag nästan lite avundsjuk! Denna underbara sagoö och detta underbara folk. Hoppas du badade i Blå lagunen och såg nån val också. Skulle gärna åka dit vart och varannat år.
  Mycket lava och gröna ängar är det och den lilla skog de lyckats få att växa är de stolta över. På tal om låg skog... Vet du vad man gör om man hamnar vilse på Island... Reser sig upp och kollar var man är...
  Härliga bilder!
  /Anette

  SvaraRadera
 2. Har inte besökt denna sagoö - maken har det däremot. Vi har massor av bilder från Island och från Färöarna - ett annat sagoland.
  Du har fångat vackert och stämningsfullt i bild.
  Ha det fint!
  /Anja

  SvaraRadera
 3. Så fint! Påminner om den svenska fjällvärlden som vi just besökt. Såg där en sagolik sluttning i Klimpfjäll med Nordisk stormhatt, Kvanne, Mjölkört, Vänderot, Strätta och Tolta.
  Lycka till med din äng!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång. Själv läser och följer jag många bloggar utan att kommentera. Detta då jag för det mesta läser bloggar på mobiltelefonen och det blir ofta så konstiga ord då jag försöker skriva på min lilla skärm. :)

Populära inlägg i den här bloggen

Trist rabatt men trevliga träd

Trädgårdströtthet - finns det?

Åhhh, såå bra!