Något att fundera över ... och ett litet rop på hjälp.

I många år har jag funderat över var alla valnötter kommer ifrån. De hittas lite överallt i trädgården, i krukor, under altanen.... Aldrig har jag sett själva trädet trots att jag letat och frågat runt i området. Inte heller har jag ertappat någon fågel eller ekorre med nöten ifråga. Förbryllande!
Nu har jag fått något nytt att fundera över. Vad är detta? Hittades i somras i kanten av en helt annan sorts buske som sprider sig rätt bra. Under träd där många fåglar kan tänkas suttit och släppt ett frö. Men också något jag kanske köpt på en växtmarknad, grävt ner och glömt. 
Vedartad ca 10 cm längst ner, 70 cm lång grön 'stam', ganska stora tredelade blad på långa skaft och nu ljust blå blommor från en knippe på toppen. 
Träd, buske, vedartad perenn.....???? Jag har inte en susning och jag håller på att bli tokig!Finns det någon där ute som läser detta och känner igen växten, skriv, snälla!
Please, if anyone out there read this and recognize the plant, please tell me and put my mind at rest.

Kommentarer

 1. Ett tips är Clematis heracleifolia. Googla och se om det stämmer men jag tänkte spontant på den när jag såg bilderna.

  Lycka till med namnsökandet! Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla! Har inte haft en tanke på clematis men nu ser jag ju att det är just den du föreslår. Ha en fortsatt bra dag /Lotta

   Radera
 2. Så vacker den är. Härligt med överraskningar.
  Ha det fint /Marika

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång.

Populära inlägg i den här bloggen

Trädgårdströtthet - finns det?

Man kan väl ändra sig...

Fembladig akebia (eller chokladvin?)