I väntan på tomten

Jag sitter hemma och väntar på en budbil och så fort paketet är avlämnat ska jag bege mig till jobbet. Budet har ett tidsfönster på 4 timmar så väntan kan bli lång och jag rastlös. Så vad fördriver man tiden med den 20:e december i Skåne?

Tja, man kan man t.ex. kratta löv, rensa lite ogräs och plocka sniglar. Ett tag funderar jag på att beskära vindruvan men detta jobbet vill jag inte avbryta mitt i så det får vänta en dag eller två till. I stället stampar jag mullvadshögar, njuter av blommande julrosor och ett väldoftande kejsarolvon. Konstaterar att tillgången på grönkål blir god på julbordet och fixar ihop en liten buxbomskrans att hänga på väggen.


I brist på snö funderar jag starkt på att försöka få till en lergubbe. Det enda som behövs är lite regn så att konsistensen blir riktigt seg och fin... och regnet kommer på julafton har jag förstått.
Hoppas inte tomten halkar...

Kommentarer

 1. Tomten kom redan förra veckan, en aning grinig för han gillade inte min vägbeskrivning. Men nu står den där, kompostkvarnen och den kanske jag borde montera på julafton :)

  Carina

  SvaraRadera
 2. En lergubbe smälter inte i solen, så det låter som en bra idé. Härliga bilder, och en riktigt vig ekorre.
  Ha det fint /Marika

  SvaraRadera
 3. Spännande med de olika växtzonerna. Sniglar tänker jag genast- måste jag ha koll på dem nu? Och olvonet- blommor det nu? Spanar ut i grådasket. Näe- det ser lugnt ut. Varken den ena eller andra verkar vaken. God jul önskar jag dig!
  Kram

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång.

Populära inlägg i den här bloggen

Fembladig akebia (eller chokladvin?)

Man kan väl ändra sig...

Trädgårdströtthet - finns det?