Äntligen mötas de...Två sensommarfavoriter blommar nu tillsammans i en av mina rabatter, blodormroten 'Firetail' och violrutan 'Kina'. Den senare kommer från frö jag fick sänt till mig av Ulrika med bloggen Spett och Spade för två år sedan. Sniglarna gick hårt åt plantorna i våras men de kom igen och en av dem blommar nu för första gången. Det var inte min avsikt att de skulle samplanteras men det är riktigt vackert, så inspirerad av samarbetet har jag nu flyttat ihop några utav mina vitblommande violrutor med den vita blodormroten.

Kina-plantorna har förutom vackra blommor även väldigt läckra lila stjälkar vilket tyvärr försvinner bland blodormroten. En del utav plantorna ska därför flyttas till dammkanten där de kan stå ensamma och glittra. .... om de nu klarar mina ständiga omplanteringar.

Kommentarer

 1. Men så fint! Att allt klär en skönhet passar bra på den. Nu har jag börjat kalla den Skuggviolruta Thalictrum rochebrunianum, mest troligt är det rätt namn. Blodormroten har jag försökt odla här men tyvärr verkar det vara hopplöst att få den att övervintra.
  Ha en skön söndag!

  SvaraRadera
 2. Det er en meget smuk kombination:)

  SvaraRadera
 3. Snygg kombo! Finns det olika ormrot med olika växtsätt? Tänker på hur de sprider sig. Har haft en som tog över en hel rabatt...
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Det var fint. Visste inte att det fanns vit ormrot, den är fin. Har en rosa som jag får tukta för att den inte skall ta över helt. Violrutan är spröd och fin, blev glatt överraskad när jag hittade den i rabatten. Tror jag köpte en planta sent förra hösten.
  Ha det fint /Marika

  SvaraRadera
 5. Gillar det där skira!
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 6. Blodormroten är väldigt snygg. Gillar att den är skir samtidigt som den är "mycket" med många stänglar.
  //Helene

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång.

Populära inlägg i den här bloggen

Fembladig akebia (eller chokladvin?)

Man kan väl ändra sig...

Trädgårdströtthet - finns det?