Presentträd

Jag råkar ha födelsedag mitt i bästa planteringperioden och en trevlig tradition är min mammas mycket spännande presenter. Hon är väldigt kunnig och intresserad av trädgård, och har genom åren letat upp de mest fantastiska växter åt mig. I år blev det en riktig höjdare med en Tilia henryana, kinesisk lind, vars blad är otroligt vackra! Hela bladkanten har små spetsar vilket får en att undra vilken funktion de fyller vid sin naturliga växtplats. Dessutom är nyare blad rosaskimrande vilket gör det till ett av de vackraste vårträden. Nu väntar jag med spänning på höstfärgen. 

En av hennes tidigare gåvor är numera ett rejält träd. Det var ingen födelsedagspresent utan ett övertagande från en trädgård som mina föräldrar skulle flytta ifrån. Inget namn men 'antagligen någon typ av salix'.... någon som är duktig på trädidentifiering med hjälp av stambilder? 

Utväxten är Svante som visat sig vara en entusiastisk trädklättrare. Tyvärr så klarar han bara av att klättra uppåt, så numera har våra högsta och grövsta trädstammar fått små korvar av hönsnät runt stammarna. 
Kommentarer

  1. Lyllos säger jag som fyller år i början av januari! Mycket vackra blad och så spännande med växtpresenter.
    Allt gott
    /Anette

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång.

Populära inlägg i den här bloggen

Trädgårdströtthet - finns det?

Man kan väl ändra sig...

Fembladig akebia (eller chokladvin?)