En underbar gräslig tid

Miscanthus är kanske vackrast i ensam majstät men denna står bredvid blodormrot 'Firetail', redo att blomma med sina fjäderlika blommor som matchar ormrotens perfekt.


Hakonegräsen får stå nästan ensamma vid dammkanten och sakta breda ut sig. Den ena helgrön och den andra med smala gulvita ränder. Lite självsådda ormbunkar bredvid dem stör inte nämnvärt men i ska rensas bort vid höststädningen.


Ofta faller jag för gräsplantor då de säljs med epitetet 'höstfägring' i namnlösa sorter. Detta är kanske japansk starr 'Ice dance' och fågelstarr men säker kan jag inte vara. Fina i höstrabatten tillsammans med alunrot och nävor, lite rost och en och annan buxbom.


Elefantmiscanthus 'Lottum' står verkligen i ensam majstät men klarar inte av det. Rätt så nyplanterat visar den upp sina smala, risiga ben och behöver en låg liten buske som stöd. En liten rosablommande amerikansk syren tror jag kommer att bli perfekt - i alla fall om inte gräset börjar växa iväg för kraftigt.


Mitt andra elefantgräs har stått på samma plats väldigt länge och blivit glest och träigt. Någon gång ska jag spetta upp och föryngra men tills dess får det utgöra bakgrund till perukbuskens underbara blad. 


Hösten är en härlig tid!


Kommentarer

 1. Gress er fint både i samplanting og som solitærplante , og er virkelig flott inntil dammer.
  Vakkert bilde av parykkbusken:-)
  Ha en fin uke/Eirin

  SvaraRadera
 2. Fina bilder av gräsen och så söt liten kat <3

  SvaraRadera
 3. Första kombinationen var sagolikt vacker och ska absolut noteras. Gillar alla gräsen du visar :)

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång.

Populära inlägg i den här bloggen

Trädgårdströtthet - finns det?

Man kan väl ändra sig...

Fembladig akebia (eller chokladvin?)