Höstdoft som ger vårkänsla

Konvaljbuske, Clethra alnifolia, är nu på sluttampen av sin blomning. En del grenar hänger ut över gången som går förbi dammen och får mig ofelbart att stanna till och sticka näsan i blommorna. 
Det är inte någon speciellt vacker buske. Det är en surjordsväxt som trivs i fuktig jord i sol eller halvskugga. Hos mig växer den meterhög, med långa, tunna grenar som, nedtyngda av blommorna, vinglar iväg åt alla håll. Ett antal bambupinnar behövs för att hålla ihop den och få upp blommorna i dofthöjd men förhoppningsvis blir den lite stabilare med åldern och, ärligt talat, doftar man som en konvaljbuske så får man se ut precis hur som helst!
Kommentarer

 1. Den har jag nog aldrig sett i verkligheten. Blommorna var fina i närbild och om den doftar är det naturligtvis ett plus:)
  Trevlig söndag!

  SvaraRadera
 2. Så søt den var. Har aldri sett den før. Den skal jeg sette på ønskelisten min, som begynner å bli veldig lang:)
  God ny uke.
  Jannicke

  SvaraRadera
 3. På bild är den iallafall mycket fin och doftande buskar är väldigt värdefulla.
  //Helene

  SvaraRadera
 4. Du skriver något som jag tänkt på och som gjort att det inte finns någon Clethra hos mig - växtsättet. Så det var trots allt bra att läsa - det blir inte annorlunda i trädgården heller. Jag vill gärna ha doft men helst tillsammans med fint växtsätt.

  Tack för porträttet! Hälsar, Carina

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång.

Populära inlägg i den här bloggen

Fembladig akebia (eller chokladvin?)

Man kan väl ändra sig...

Trädgårdströtthet - finns det?