En trädgård att besöka

Detta blev en liten nostalgitripp eftersom jag håller på att skanna in gamla pappersfotografier i datorn. Egentligen hade jag tänkt strunta i att skanna in trädgårdsfoton då jag i ärlighetens namn inte tittar så ofta på dem. (Det finns ju nyare med så mycket bättre kvalité att njuta av.) Men så såg jag temat på Trädgårdsfägring, kom ihåg att jag ratat några bilder från mina tidiga trädgårdsbesök och så fick de slinka med ändå.

Jag visar bilder från fler än en trädgård, alla i Skåne, och en del bilder är kanske tagna för 20 år sedan och håller kvalité därefter. Men det är roligt att se vilken otrolig mångfald det finns och några vet jag fortfarande är möjliga att besöka.

Helge Lundströms trädgård i Gislöv. Det strikt klippta blåregnet syntes ofta i trädgårdstidningar under en period. Det var efter ett besök här som jag planterade mitt första blåregn.

****

Maryhill i Lund. En välkänd pärla bland trädgårdsfolk som förutom vackert klippta buxbomsspiraler bjuder på en underbar ängskänsla på gårdsplanen. Kungsljus kommer jag ihåg jag vurmade för länge efter detta besöket.

 ****

 Heidi Palmgrens trädgård i Löddeköpinge. Grus, grönt och rost. Jag vill ha allt vilket jag nästan kan få i plantskolan bredvid. Förutom då den estetiska förmågan att kombinera dem perfekt.

***

Rune Bengtsson, dendrolog och lärare på Alnarp. I samband med en av hans kurser fick vi besöka hans trädgård... och vilken trädgård!! Makalösa rabatter och fantastiska träd. Här grundmurades min kärlek till träd.


**
De två sista bilderna kommer från Kenneth Lorentzon och Lone Jönssons trädgård i Axelvold. Denna har jag besökt ett flertal gånger genom åren och alltid gått djupt imponerad därifrån med massor av inspiration i bagaget (och en hel del inköpta rariteter).

Fler trädgårdsbesök eller upplevelser hittar ni hos Trädgårdsfägring.

Lotta

Kommentarer

 1. Hej Hej!
  Helges trädgård besökte jag förra sommaren då han dotter Emma visade den för oss! Så glad för det då den inte längre visas. De övriga du visar drömmer jag om att få se en dag.
  KRAM fån mig!

  SvaraRadera
 2. Dessa trädgårdar har jag bara läst om men drömmer om att någon gång få se i verkligheten.
  Ha det gott!
  Birgitta

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång.

Populära inlägg i den här bloggen

Trädgårdströtthet - finns det?

Man kan väl ändra sig...

Fembladig akebia (eller chokladvin?)