Inspiration för dekoration.... önskas!

Vilken fullträff på temat denna gång. Hur fixar man altanen inför första advents glöggstund?

Jag har släpat upp bord och fåtöljer. Samlat ihop några gamla plädar och letat fram fårskinnen. Höstens blommor står fortfarande kvar på bordet men har för inspirationens skull fått sällskap av en hiskelig tomte. Trädgårdens lyktor har samlats ihop och proveldats och idag har jag spänt upp 3x6 meter ljusnät under plasttaket.
Hyacinter är inköpta och granris är fixat. Nu ska jag titta runt på alla bloggar för att få inspiration för att fixa mysfaktorn. (Ledsen om någon trodde de skulle bli inspirerade här).
En liten välkomstkorg hade jag fixat och var nöjd med. Ljusslinga runt om, lite hampanät kring kanten och en bädd av mossa överst. På denna bädd lade jag några vackra äpplen. Ja, ni får föreställa er hur den såg ut för tre timmar senare var äpplena borta, mossan låg på marken och hampanätet upprivet. Fåglar!!

Inspiration hittas på Trädgårdsfägring

Ha en fin vecka!
Lotta

Kommentarer

 1. Så fint med ljusnästet och lyktorna. Det kommer att bli mycket stämning!
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 2. Ljusnäten lät mysiga - får kolla närmre på dem senare. Synd på ditt färdigfixade men fåglarna måste tro de är i himmelriket med mat och annat spännande att plocka av. För mig så plockade dem mossa ur kransen till ett bo som dem därför placerade bara någon meter bort.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 3. Ut i naturen, hämta mossa.
  Åk till zooaffären och köp lite halm. lägg mellan lyktorna. Skaffa lite granris... En ljusslinga och: Klart :D

  SvaraRadera
 4. Så mysigt du har gjort med ljusslinga det är säkert fint när mörkret faller. Fåglar vill vi gärna ha men de kan även stöka till det även här hos mig är de och förstör de plockar kottar från en krans jag gjort så den har jag fått ta in de hittar förstås frön i dem så jag får kanske skylla mig själv.Man kan göra så mycket med kottar och mossa och annat man hittar i naturen det är bara använda sin fantasi.Ha det gott/Margareta

  SvaraRadera
 5. Så himla vackert du gjort - men synd på korgen!
  Här är det ganska meningslöst att dekorera ute, för "gänget" vi umgås med är inte ett dugg intresserade av att vara utomhus. Ingen av dom. För massor av år sen så hade vi en stor adventsfest med massor med gäster; Inte en enda gick ut i "ruinen" trots av vi talade om att det fanns glögg med tillbeör där.
  Istället fick vi bära in allt..... Så numera dekorerar jag i växthuset (dom går inte dit heller) för gubben, hunden och mig själv sen blir det lite på altanen som kan ses inifrån! Trist!!
  KRAM/Susie

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång.

Populära inlägg i den här bloggen

Fembladig akebia (eller chokladvin?)

Man kan väl ändra sig...

Trädgårdströtthet - finns det?