Härdiga härliga små blad

Vintern kom tillbaka en sväng även här i Skåne med snöflingor och minusgrader. Jag var lite orolig för alla små nyutslagna blad och speciellt då de små tunna lönnbladen, men överlag har 3 minusgrader inte ställt till någon större skada. 

Jag har nu promenerat runt och följt bladutspånget på nära håll vilket är en utav trädgårdens allra vackraste perioder. Har man många träd och buskar så varar den dessutom väldigt länge.


I går körde vi längs vägar i lite sydligare land och passerade långa häckar med syrener i full blom. Jag insåg då att oavsett kyligare temperaturer så närmar sig försommaren med stormsteg och det är hög tid att kliva ur gungstolen och börja trädgårdera på allvar. Ha en härlig vecka!

Växterna på mina bilder är : Acer 'Orange dream', Acer 'Tsuma beni', Acer atropurpureum, Acer 'Katsura', Acer  'Deshojo', Clethra alnifolia, Acer 'Simon louis frères, Physocarpus 'Amber jubilee', Pyrus salcicifolia, Acer dissectum 'Garnet'.

Titta in på trädgårdsfägring för fler blommande bloggar.

Ps. Det verkar som jag fortfarande inte kan kommentera på de flesta bloggar oavsett vilken profil jag väljer men när jag gick igenom mina inställningar snubblade jag över en kryss-funktion som jag tänkte testa här. Ris eller ros? jag får väl se om jag får någon respons och hur mycket kritik jag tål😉. Ds

Kommentarer

 1. Hej Lotta!
  Vilket vackert collage, och många färgvarianter på Acer.
  Domherren fick jag inte se i år, så fin.
  Ha en fin söndag /Marika

  SvaraRadera
 2. Så vackert bladutspring du har hos dig. Jag gör som du går runt och kikar är lite orolig för några lönnar och andra träd. Men visst är de väl tåligare än man tror :)

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 3. Tänk så vackra blad det finns du visar ett fint kollage av dem.Ha det gott/Margareta

  SvaraRadera
 4. Smukke bladvækster, og hvor dejligt at de ikke har taget skade af frosten:) Hilsen Susanne

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Visst blir man euforisk när grönskan börjar - grönska:-)! Alla dessa fantastiska blad som du har dokumenterat så fint inspirerar till "stordåd" i trädgården. Ja, gungstolen får vila till november....;-)!

  Ha en fin vecka!
  /Anja

  SvaraRadera
 6. Hei Lotta.
  Slik så det ut hos oss også. før frosten...Det ble for mange, for kalde og for lange frostnetter.
  Hadde rim igjen i natt, men fra onsdag kommer forsommeren:-)
  Ha en fin uke/Eirin

  SvaraRadera
 7. Bladutspring är minst lika vackert som blomning och lönnarna speciellt är fantastiskt fina när de slår ut. Skönt att de klarat sig trots frosten. Ha det bra./Gunilla

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång.

Populära inlägg i den här bloggen

Fembladig akebia (eller chokladvin?)

Vildsvin på besök

Bågarna bågnar