Vadå vintervackert??!!

Städsegrönt och vintergrönt ska man plantera på den plats i trädgården där man oftast befinner sig på vintern. Det har jag läst och det har jag gjort.

Så nu går jag här längs min skottade gång och glor på ett gäng nerbrutna thujor, sockertoppsgranar och lagerhäggar.

För att se något fint denna snörika vinter fick jag pulsa fram i lårhög snö på andra sidan huset, ända ner mot skogen. Där hittade jag vackra stammar, intressanta trädformer och kvarsittande frukter.

Så nu har jag bestämt mig för, som ett första projekt, att byta ut de trista 'gröna' växterna och börja jaga något riktigt, vintervackert till min norra entré.  Förslag någon?


Kan inte låta bli att slänga in en liten 'teaser'

Om bara tre månader hoppas jag Iris 'Katherine Hodgkin' dyker upp. Håll ut!

Kommentarer

 1. Åh, den där sista smakbiten, hon, den ljusa irisen fick mig att riktigt längta vår. Någonstans under djupa täcket har jag knölat ner massor av blommande vårlökar bl a 'Katherine Hodkin'.
  /Anette

  SvaraRadera
 2. Det finns nog nästan inget vackrare än glanskörsbärets stam på vintern!

  SvaraRadera
 3. Jag gillar min bissetbambu! Den böjer ner sig när det kommer mycket snö, men fjädrar tillbaka när man skakar bort snön. Den är vackert ljusgrön vilket är mycket ovanligt så här års, då det mesta är mörkgrönt. Den växer lite vilt och blir rejält hög (minst 3-4 m), men jag gillar den (inlägg om den kommer snart).
  Fina bilder!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 4. Träd och buskar är ju alltid vackra utan blad...ormhassel är extra vackert med lite snö på sig....och stora buxbomsklot som inte dränks under all snön...(mina är typ 20-30cm)
  Bambu är ju också vackert på vintern...både med och utan snö....

  SvaraRadera
 5. Ha! Rolig fluga. Kan ju inte låta bli att undra var dessa enstaka flugor hållit hus innan de dyker upp sådär för att sola en dag.

  Himlans vackra bilder du tagit. Är speciellt förtjust i vänstra mittenbilden och vänstra nedersta bilden. Vackert Lotta!

  Vilken härlig iris du väntar på, själv har man ju bara det gamla vanliga som kommer upp år efter år. Nu får jag nog sätta mig ner och kolla lite frökataloger för att få lite inspiration.

  Något förslag till din entre har jag nog inte, vet inte riktigt hur det ser ut där. Kan du visa kanske?

  Kraaaaamaaar

  SvaraRadera
 6. Ingen dålig teaser, det där:)

  Ha en fin onsdagkväll,
  Rebecca

  SvaraRadera
 7. Mycket vackert Lotta! Nakna trädstammar och torkade fröställningar är tjusiga i allt vintervitt..... Wow.... vilken iris att vänta på..... Jag håller ut..... såklart!!!! DEN var ultarläcker.... Har också satt några härliga irisar i höstas... Fniss... fast just nu minns jag inte alls vilka..... ;-) Får konsultera mina listor.....

  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 8. Men inte behöver du förslag, att fixa vintervackert verkar du ju klara på egen hand. :-)
  Älskar stammar med uttryck mot snön, så det ska jag själv försöka bygga vidare på i anslutning till entrén hos oss. Och något som har fröställningar som sitter kvar på vintern.
  ha det fint/i.

  SvaraRadera
 9. Ang. brudslöjan i mitt inlägg idag.
  Tänk på att den vill ha vansinigt soligt och dränerat!

  SvaraRadera
 10. Gnäll, gnäll, gnäll... aldrig är hon nöjd;-)) Tänk på oss som skulle ge vänstra armen för att ha något vackert konjaksbrunt att pulsa fram till... och dylikt har du ju i massor.

  Du, så roligt ditt fågelbord ser ut i marginalen... Jag kom och tänka på Marge SIMSON i vit peruk:-)
  Varmkramar H.

  SvaraRadera
 11. Underbara bilder, och vilken 'teaser'!!!
  Kram Lily

  SvaraRadera
 12. Jag är inte heller någon snöfantast, men erkänner att det kan vara vackert. Fast vad är väl snötäckta träd mot en vacker iris...
  Lisa

  SvaraRadera
 13. Vilken fin iris! Den ska jag lägga in i vill-ha-listan!
  Har inga vintergröna buskar/träd i vår torparträdgård annat att de vilda barrträden och rhododendron. Men till en entré i en villaträdgård skulle jag kanske fundera på korallkornell eller något liknande med häftig färg på grenarna. Gärna kombinerat med något vackert gräs. Ann-Charlottes förslag ovan gillar jag också.
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 14. Hej Lotta! Om du vill ha ett rotskott av min vildväxande bambu går det säkert att ordna framåt våren?
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång.

Populära inlägg i den här bloggen

Trädgårdströtthet - finns det?

Spaljéer, pergolor, klätterstöd

Man kan väl ändra sig...