Blommig fredag - plötsligt händer det!

Det har hänt att jag fallit för frestelsen att köpa en bergklematis. Den är inte riktigt härdig hos mig men jag zonknäcker så gärna för en sådan sak. Köper jag plantan på våren så kanske jag kan njuta av en blomma eller två samma år och sen dör plantan bort. Någon gång har den klarat en vinter, men utan att blomma några fler gånger. Tre-fyra gånger har jag nog testat bergklematis, men det var länge sen nu. I år kliver jag nerför altantrappan och tvärstannar mitt i ett steg. Långt inne i den jättestora rosen Valdemar skymtar jag dessa! En överlevare!!!  Från när?- jag minns inte.... Två milda vintrar i rad och den har inte bara växt till sig rejält utan bjuder också på en underbart vacker blomning. Nu tror jag tyvärr inte att plantan klarar en lite strängare vinter hos mig, men jag ska bädda in den och hoppas på det bästa. Skulle den inte visa sig fler gånger så snubblar jag nog på en ny planta i en affär och så.... plötsligt händer det...igen!


Plötsligt händer det fler saker hos Bland rosor och bladlöss

Kommentarer

 1. Når slikt hender får man en lykkefølelse, og noe å glede seg over videre :-)
  Ha en fin dag. Eirin

  SvaraRadera
 2. Åh, vilken dröm att få den att klara sig, grattis. Brukar passa på att njuta av dem på mildare breddgrader. Här finns ingen chans, tänker inte prova ens.
  Trevlig helg!
  /Anette

  SvaraRadera
 3. Såå roligt att den klarat sig , ett tag i alla fall. den har jag inte vågat mig på här i zon 3. Ha en fin helg. Carita

  SvaraRadera
 4. Bädda om den ordentligt, den är riktigt fin.
  Trevlig helg!
  Marika

  SvaraRadera
 5. Trevlig överraskning.Tänk så glad man blir för sånt.
  Ha en skön helg.

  SvaraRadera
 6. Jag hade en gång en rosa, den är otroligt vacker när den trivs. Två säsonger fick jag behålla den.
  Jag inbillar mig att de tål mer och mer för varje år, så det finns hopp.
  Hälsar
  Marta

  SvaraRadera
 7. Det kallar jag överraskning, läcker!
  Trevig helg
  Anette

  SvaraRadera
 8. Så moro at den har klart seg! Krysser fingrene for at den fortsetter med det:)

  SvaraRadera
 9. Wow, så läcker, nu väckte du habegäret! Trevlig helg! Lotta

  SvaraRadera
 10. Kul med en sådan överraskning. Här har jag försökt få den att växa och trivas två gången - kanske är det snart dags för ett nytt försök.
  Fortsatt trevlig helg!
  Birgitta

  SvaraRadera
 11. Oj va kul! Hoppas du klarar den, nästan alla mon klematiser har kolavippen i år :( men det är bara att bryta ihop och gå vidare) Ha det gott, kram Ewa :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång. Själv läser och följer jag många bloggar utan att kommentera. Detta då jag för det mesta läser bloggar på mobiltelefonen och det blir ofta så konstiga ord då jag försöker skriva på min lilla skärm. :)

Populära inlägg i den här bloggen

Trist rabatt men trevliga träd

Trädgårdströtthet - finns det?

Åhhh, såå bra!