Totalt karaktärslös!

Här hemma har det varit mycket prat om karaktärsfasthet på senaste tiden. Det är min kära man K som efter 35 år som rökare bara knycklade ihop cigarettpaketet och lade av en dag. Hans motivation? Jag skulle byta bil och vi kom inte överens om vilken vi skulle köpa. K som tar hand om bilarna här hemma ville ha en praktisk och funktionell bil av en modell som han känner sen tidigare. Jag ska köra den och hade sett ut en liten fräck, snabb sak i en läcker röd färg. Under en av diskussionerna så slängde jag ur mig att "ok, vi köper 'din' bil om du slutar röka".

Det är en fin liten bil, stabil och säker, och jag rullar långsamt fram på de skånska landsvägarna.  Ödlan kallar vi den efter den gröna färgen.... och K påpekar nästan varje dag vilken karaktärsfast man han är, bestämmer han sig för nåt så finns det inget som stoppar honom osv osv. All heder åt honom men himmel vad trött jag är på självgodheten ibland.

Det tog endast en solig eftermiddag på Åbergs plantskola för att min plan för hasselrabatten skulle gå upp i rök. Vackra höstfärger fick mig på helt andra tankar och min planerade rabatt med i stort sett enbart gula dagliljor och blå iris fick en mängt tillskott i form av orange montbretia, vit kransveronica och vit blodpilört. En gåva i form av blodolvon, Viburnum sargentii 'Onondaga' passar perfekt i miljön bredvid den flikbladiga rhusen. På andra sidan den tänkta gången har jag planterat en plymspirea, Aruncus dioicus 'Horatio'. Strax över 1 meter hög, grönt sirligt bladverk med krämvita blomspiror och gulröd höstfärg. Jag tror hela hörnet kan bli fint så småningom med en liten befintlig bokhäck, ett gullregnsträd, en bukettapel, brokbladig forsythia och min färgglada fågelholksby.


  I shoppingkorgen landade också en gillenia, en saffransfingerört och några lilablommande nävor (Double Birch och Dilys)....... och jag lyckades inte heller motstå alunroten 'Caramel' och jungfruhirsen, Panicum virgatum 'Rotstrahlbusch'. 
Hit ska jag så småningom flytta en lyckad frösådd. Fem små pinnar av kasperbenved, Euonymus cornutus var. quinquecornutus står i en rabatt och i år har det dykt upp en  enda vacker liten frukt på en av dem. Det ska bli små sirliga buskar på 1,5-2 meter. 

Även om jag kanske är en aning karaktärslös så tror jag det kommer att bli en rabatt med karaktär bara jag kan bestämma mig någon gång!Kommentarer

  1. Du hade i varje fall karaktär nog att välja fina växter ! Din rabatt blir definitivt kanon! jungfruhirssläktet är en favvo för mig. Där hittar du de sirligaste bladverken och skiraste frövipporna.
    /Anja

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång. Själv läser och följer jag många bloggar utan att kommentera. Detta då jag för det mesta läser bloggar på mobiltelefonen och det blir ofta så konstiga ord då jag försöker skriva på min lilla skärm. :)

Populära inlägg i den här bloggen

Trist rabatt men trevliga träd

Trädgårdströtthet - finns det?

Åhhh, såå bra!