Blommig fredag - förändring

Matsalen i förfall


Ända sedan vinternatten då det föll en halv meter snö som knäckte plommonträdet, har jag funderat över vad det ska bli av jordplätten där trädet stod. Roten finns fortfarande kvar under ytan och inget vi orkar plocka upp i år. Spaljéer, stolpar och brädbitar har satts upp då behov uppstått och ser bara slarvigt och trist ut.
Pallkragarna har gjort sitt och nya ska införskaffas. Jag brukar ha två stycken längs med gången och bredvid växthuset är sex kortsidor ihopsatta till en ring. Tyvärr invaderas den varje år av trädrötter oavsett vad jag bottnar med så i år ger jag upp. Vad ska jag ha där i stället?

Krukodling?, en 'äng' med fjärilsblommor?, fler runda pallkragar?, en ny sittplats?, sparrisbädd?

Det är roligt med förändringar även om de är påtvingade. Planerandet, planterandet och (om jag kan engagera K och hans verktyg) byggandet av det lilla extra, sätter en liten guldkant på min vardag. Blir sen resultatet bra så är det ett jättestort plus i kanten. Annars är det bara till att börja om igen.

Just den här karamellen kan jag suga länge på och vela fram och tillbaka. Kanske lägger vi till och med grönsaksodlingen på hyllan och låter detta bli den nya platsen för hängmattan. Ett stillsamt gungande under mullbärsträdet låter väl också väldigt frestande?  :)

Fler förändringar hittar ni hos Bland rosor och bladlöss.Kommentarer

 1. Det låter mycket frestande! Trevlig helg! /Lotta

  SvaraRadera
 2. Ja himmel så mycket man kan planera i huvudet .Om det sedan blir lika bra i verkligheten är en annan sak.Men klart man måste försöka.
  Trevlig helg.

  SvaraRadera
 3. Jag tycker att halva det roliga är själva planerandet. Att drömma hur det kunde bli om man gjorde så eller så...Hängmattan låter inte så dum, där kan du ligga i lugn och ro och planera vidare. Önskar dig en fin helg/Gela

  SvaraRadera
 4. Åh, vilka härliga processer, tankegångar som svänger hit och dit... En plats för odling och skörd, blomster och sådant som hör därtill eller "bara" en plats att vara på och vila i. Om jag hade haft den platsen hade jag... Nä, just det. Det är din/er plats! Ska bli spännande att följa...
  Ha det gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 5. Det är roligt när det dyker upp nya projekt som bara "måste" åtgärdas och planeras! Men att mista päronträdet är ju kanske inte så roligt.
  Ska bli roligt att se vad det blir av jordplätten.
  /Kitty

  SvaraRadera
 6. Kul att flera bollar med idéer. Du får säkert till det till belåtenhet hur du än bestämmer dig.
  Trevlig helg!
  Anette

  SvaraRadera
 7. En hängmatta att ligga och fundera i, låter inte helt fel.
  Ha en fin helg!
  Marika

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång.

Populära inlägg i den här bloggen

Trädgårdströtthet - finns det?

Man kan väl ändra sig...

Fembladig akebia (eller chokladvin?)