Säsongen har startat och den är röd

Vilken underbar helg! Solen har inte visat sig speciellt många minuter men temperaturen har tillåtit trädgårdsarbete från förmiddag till långt in på sena eftermiddagen. Mycket har hänt och mer ska hända är tanken. Men viktigaste och absolut roligast är att strosa runt och upptäcka allt som är på gång i rabatterna.

Nunneörten Beth Evans har slagit ut lite varstans i trädgården. Paeonia delavayi 's knoppar är sprickfärdiga medan den röda flikrabarbern redan sprängt ut några blad. Se och häpna... inga snigelskador! Jag hoppas att de flesta kryper direkt till mina ölbarer för att få sig en sista fylla. Nere i lunden slår de första jordvivorna ut samtidigt med vitsipporna och ovanför visar den amerikanska strimlönnen upp de vackraste knoppar. Det enda som stör idyllen lite är hackspetten. Högljutt håller han på att söka igenom alla gamla träd utanför tomten efter insekter, men emellanåt kommer han in och tömmer mina fågelmatsbehållare på de sista fröna. Eller sista förresten, jag ska nog köpa en omgång till innan jag slutar matningen för denna säsongen.Kommentarer

 1. Så mycket fint hos dig, och sötaste hackspetten också:). Håller med dig om att det är underbart att upptäcka allt nytt i trädgården.
  Ha en fin vecka
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Ett vackert färgstämt inlägg. Härlig färg på vivan. Finns mycket att upptäcka nu, det blev en härlig dag i trädgården här med. Riktigt skönt.
  Ha en fin vecka / Marika

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång.

Populära inlägg i den här bloggen

Trädgårdströtthet - finns det?

Man kan väl ändra sig...

Fembladig akebia (eller chokladvin?)