Vem gillar hösten?

Det tycks mig som att vi delas i två läger just nu. Många tycker hösten är en bedrövlig tid. Trädgårdar packas ihop så snabbt det bara går, fokus skiftar till att fixa fint inomhus och flygbiljetter till varmare länder lockar. Jag tillhör det andra lägret. I duggregn, snålblåst och allt lägre temperaturer drar jag på gummistövlar och en extra tröja och går ut för att njuta av alla höstens vackra färger. Så fort löven har fallit så vet jag att det (här i Skåne i alla fall) oftast kommer en väldigt lång tid då världen är grå och brun, kanske med en gnutta vitt ibland, så det gäller att njuta så länge det bara går.

Från vänster grönt mullbär, gult äpple, rhus, vitgrön lönn framför orange ullungrönn och gult korkträd. Därefter skymtar ytterligare en ullungrönn och längst till höger den stora gröna linden.
Rhododendrongången längst ner i trädgården - snart dolt under ett tjockt lövtäcke men faktiskt - i förra veckan - en styck blommande vitsippa!

Kommentarer

 1. Jag! Men, med blandade känslor men mycket vemod i. Hösten är pånyttfödelsens villkor i trädgården. Älskar färgerna, det smått dekadenta uttrycket och dofterna.
  Ha det fint!
  /Anja

  SvaraRadera
 2. Visst är det vackert med alla härliga höstfärger. Dina bilder är vackra.
  Ha det fint /Marika

  SvaraRadera
 3. Hejsan!

  Hur det än är med hösten så väcker den känslor. Jag som inte gillar brännande sol och hög värme trivs bra i den svala och fuktiga luften men samtidigt känns det onekligen lite vemodigt. Och så detta mörker som kommer så snabbt vid den här tiden. Jag bor på landet och här finns inga gatlyktor eller skyltfönster som lyser upp.

  Ha det gott i höstträdgården!

  /Gunilla

  SvaraRadera
 4. Wow, very colourful autumn pictures <3

  SvaraRadera
 5. Verkligen snygg höst trädgård du har!! Gillar alla fina färger och hösten är fantastisk. Fast visst föredrar jag dagar det inte regnar. Vad har du för fint växer i portalen?
  Tack för titten!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång.

Populära inlägg i den här bloggen

Fembladig akebia (eller chokladvin?)

Man kan väl ändra sig...

Trädgårdströtthet - finns det?