Blommig fredag - sommarens projekt

Alla projekt jag tänkt mig att genomföra denna sommar fick läggas på is på grund av regnet och sniglarna. I stället blev årets stora projekt att hålla antalet spanska 'mördar'sniglar på en någorlunda rimlig nivå. Saxen har gått varm med andra ord.


I min stora förtvivlan strödde jag till och med gift i den hittills helt giftfria trädgården - något jag absolut inte känner mig bekväm med. Inför nästa år har jag skrivit en hel lista över var sniglarna dök upp först, vilka växter de föredrog, var jag hittade flest under dagarna och liknande bra-att-ha-info. Hoppas verkligen att jag endast behöva vara flitig med saxen hädanefter!
En stor anledning att jag inte vill lägga ut ett korn av gift till är att de importerade pantersniglarna dykt upp igen. De kom hit i en liten blomkruka för ca två år sedan och har sedan dess inte visat sig, och jag misstänkte en flykt ut i skogen. I år har jag sett fyra stycken på olika platser i trädgården och enligt vissa källor ska de ju utgöra ett litet hot, men ändock ett hot mot 'mördarna'.

Några som har haft roligare projekt hittar ni hos Bland rosor och bladlöss.



Kommentarer

  1. Ja, det kan jag verkligen hålla med om att sniglarna varit ett projekt denna sommar. Håller tummarna för att det blir bättre nästa år.
    Anette

    SvaraRadera
  2. Känner mig förskonad, har inte några mördare i min trädgård, men gillar inte de små heller som äter upp min sallad. Har köpt koppartape som jag skall
    sätta fast längst upp på odlingslådan, så kanske salladen får vara ifred.
    Ha det fint!
    Marika

    SvaraRadera
  3. Man kan ju hoppas att årets insats har decimerat dom en hel del. det är nog snart allas största projekt i våra trädgårdar. Pantersnigeln är bra att ha och alla medel sammantaget gör nog en stor vinst för oss.
    Ha det gott i vinter då finns inga sniglar
    Kram Meta

    SvaraRadera
  4. Fy vidrigt! Är så rädd för att få dem hit en dag också! Trevlig vecka hej Ewa :(

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång.

Populära inlägg i den här bloggen

Fembladig akebia (eller chokladvin?)

Plötsligt i paradiset

Bågarna bågnar